Evenimentul Zilei > Social > A fost desființat un mit. De ce curele de slăbire nu funcţionează
A fost desființat un mit. De ce curele de slăbire nu funcţionează

A fost desființat un mit. De ce curele de slăbire nu funcţionează

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic ne oferă soluţia ideală pentru ca o dietă să fie benefică pentru organism.

Cea mai des folosită metodă de slăbire este înfometarea, ceea ce de multe ori aduce numai necazuri.

Medicul a postat pe pagina sa de socializare un comentariu prin care ne xplică cum ar trebui să ţinem corect o cură de slăbire pentru a avea silueta pe care ne-o dorim.

„Ştiți de ce curele de slăbire nu funcţionează? Pentru că așa am fost construiţi: să nu facem un obicei din ceva care ne provoacă frustrare şi suferinţă. Suntem (inconştient) în căutarea plăcerii, așa că e firesc să abandonăm o constrângere impusă din exterior-adică o dietă-indiferent ce avantaje ipotetice sau viitoare ar avea ea în viitor.

Cu alte cuvinte, nu dăm vrabia din mână pe cioara de pe gard. Ce vreau să spun cu asta? Că orice renunțare trebuie să fie răsplătită, că pentru orice suferință trebuie să existe o recompensă? Vreți ca de mâine să renunțați la mâncare și nu primiți nimic în schimb? Atunci nu o să funcționeze?!! Așa că înainte de a vă tăia din rația alimentară, gândiți-vă cu ce vă premiați? Și da, vorbesc de “premii” alimentare, de mici plăceri zilnice care să vă ajute să faceți mai ușor suportabilă dieta de zi cu zi?

Imaginați-vă organismul vostru ca pe un cățeluș care, cât timp a fost mic, a mâncat după pofta inimii, toată ziua? Acum urmează să fie înțărcat, de mâine va mânca 1-3 mese/zi?

Ca să-i ușurați suferința și să-l ajutați să intre în ritm, trebuie să-l răsplătiți o dată în zi cu un mic premiu. Un fel de “bravo, good boy”, care să-l determine ca și mâine să fie cooperant, răbdător și înțelegător?

Vă propun să inventăm momentul numit RĂSFĂȚ care să presupună consumul autorizat al unui aliment preferat-în cantitate limitată și degustat cu atenție? Desființăm noțiunea de GUSTARE și mai ales pe cea de RONȚĂIALĂ, pentru că adulții nu stau cu țâța în gură?? Așa că înainte să ne apucăm de slăbit, haideți să ne maturizăm…alimentar: 3-5 ore pauză alimentară COMPLETĂ între mese. Nici măcar o alună nu e voie!!?”, a explicat medicul nutriţionist Mihaela Bilic pe Facebook.