Evenimentul Zilei > Actualitate > 200 de ieșeni, bețivi sau mâncăi, au intrat în spital după Paște
200 de ieșeni, bețivi sau mâncăi, au intrat în spital după Paște

200 de ieșeni, bețivi sau mâncăi, au intrat în spital după Paște

Mulţi ieșeni au început petrecerea de Paşte în jurul mesei şi au încheiat-o la Urgenţe. Fie că au mâncat până n-au mai putut, fie că au băut peste măsură, le-au dat de furcă medicilor de la urgenţe din întreaga ţară. Numai la Iaşi au fost două sute de oameni cu probleme din cauza exceselor, informează 7est.ro.

Holurile spitalelor din Iaşi s-au umplut cu pacienţi care au exagerat cu friptura, ouăle şi paharele de vin. Gabriel Perianu, medic Spitalul Sfântul Spiridon Iași, a declarat pentru cotidianul 7est.ro: „Nu au lipsit pancreatitele, colicistitele, apendicitele, hemoragiile digestive superioare, unele dintre ele în șoc hemoragic, deci necesitând măsuri de terapie intensivă.”

Nutriționiștii atrag atenţia că indigestiile sunt urmarea exceselor alimentare, după o perioadă îndelungată de post. Alina Rusu, nutriționist adeclarat, deasemenea pentru 7est.ro: „Ideal ar fi să nu mâncăm la aceeași masă și cantități foarte mari de carne de miel și cârnați și eventual și drob. Nu mai luăm în calcul și ouăle, dacă sunt consumate în cantități mari.”