Evenimentul Zilei > Actualitate > 188 de protestatari ridicați de poliție, amenzi de sute de mii de lei. Bilanțul protestelor de luni seara
188 de protestatari ridicați de poliție, amenzi de sute de mii de lei. Bilanțul protestelor de luni seara

188 de protestatari ridicați de poliție, amenzi de sute de mii de lei. Bilanțul protestelor de luni seara

Reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei au făcut bilanțul protestului anti-mască, de luni seara, din București, la care au participat câteva mii de persoane.

Un număr de 12 jandarmi au fost răniți, trei dintre ei ajungând la spital, iar 188 de persoane care au participat la proteste au fost identificate și audiate. Poliția a aplicat un număr de 222 de amenzi, dintre care 8 pentru organizatorii protestelor. Este un bilanț făcut după protestele de luni seara, prezentat de prefectul municipiului București și reprezentanții Jandarmeriei București și ai Poliției Capitalei.

12 jandarmi au fost răniți

Un număr de 12 jandarmi au fost răniți în incidentele violente de luni seara, din București. Trei dintre aceștia au fost duși la secția de primiri urgențe a Spitalului Floreasca.

„Am avut un protest aseară în București, iar la un moment dat acest și-a pierdut caracterul pașnic. Un grup de protestatari care au pornit de la Piața Victoriei, spre Romană, Universitate și Piața Unirii s-au așezat pe carosabil. La un moment dat, trei persoane din acest grup au schimbat direcția de deplasare. În acel moment, colegii mei au încercat intervenit și au încercat să-I legitimeze. Aceștia au devenit violenți, iar o parte dintre protestatari au devenit agresivi. Aceștia au adresat injurii jandarmilor și au aruncat cu diverse obiecte”, a relatat șeful Jandarmeriei, Ionel-Cătălin Stegăroiu.

Amenzi de sute de mii de lei

Acesta a precizat că în urma confruntărilor, un număr de 12 jandarmi au fost răniți, iar trei dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia au fost transportați la Spitalul de Urgență Floreasca, unde au primit îngrijiri la Secția de Primiri Urgențe și au fost internați.

În conflictul de luni seară au fost identificați un număr de 188 de protestatari care au devenit violenți și au provocat incidente. Ei au fost duși la audieri și au fost sancționați.


Imaginea protestelor a fost surprinsă la Brașov. Un bolnav de coronavirus privește nedumerit de la geamul spitalului


Cuțit, găsit asupra unui protestatar

Asupra unuia dintre protestatarii de luni seara, din București, a fost găsit un cuțit. Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Capitale, comisarul șef Bogdan Berechet.

La rândul său, șeful Poliției Capitalei a făcut bilanțul protestului violent din Capitală. El a precizat că se fac cercetări pentru mai multe infracțiuni, de la ultraj, infracțiuni la regimul armelor, distrugere, violențe, furt calificat.

El a precizat că în urma protestului au fost luate la audieri 188 de persoane și au fost aplicate un număr de 222 de sancțiuni. Printre cei sancționați se numără și opt dintre organizatorii protestelor, a precizat Bogdan Berechet.

De asemenea, a mai spus șeful Poliției Capitalei se fac cercetări pentru identificarea tuturor celor care au produs distrugeri.

Diana Sosoaca protesteaza in piața Victoriei din Capitala.

România, marcată de proteste violente

Românii au ieșit în stradă, luni după-amiaza, nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități în timpul pandemiei de coronavirus. Oamenii au scandat împotriva măsurilor de limitare a mișcării, iar mitingurile s-au prelungit până târziu în noapte. Forțele de ordine au avut serios de lucru, pentru că s-au înregistrat și acte de violență.

În București, protestatarii au plecat de la Piața Universității spre Piața Victoriei. S-a scandat împotriva Guvernului și a lui Raed Arafat. S-au aruncat petarde și fumigene.

Situația a devenit explozivă după miezul nopții, la Piața Unirii. Acolo au ajuns mai sute de protestatari din Piața Victoriei. Ei s-au răfuit cu jandarmii și au aruncat cu pietre spre forțele de ordine. Au fost devastate mai multe magazine. Zeci de persoane au fost reținute și duse la secție.

Citește și:  România, marcată de proteste violente. Manifestanții s-au săturat de restricții și au cerut demisia guvernanților

Violențe la Brăila. Un grup de protestatari minori s-a bătut cu jandarmii. VIDEO