Evenimentul Zilei > Actualitate > Violențe la Brăila. Un grup de protestatari minori s-a bătut cu jandarmii. VIDEO
Violențe la Brăila. Un grup de protestatari minori s-a bătut cu jandarmii. VIDEO

Violențe la Brăila. Un grup de protestatari minori s-a bătut cu jandarmii. VIDEO

Un incident violent s-a petrecut la protestele anti-mască din Brăila, unde un grup de protestatari, minori, au intrat în conflict cu jandarmii care asigurau ordinea.

Scandal între protestatari și jandarmi la Brăila. Incidentul a pornit de la un grup de 12 minori, protestatari, care au intenționat să se deplaseze pe un alt traseu decât cel stabilit. Aceștia au distrus și un indicator rutier. Incidentul a fost înregistrat video, iar imaginile au fost postate pe internet.

O altercaţie între protestatari şi jandarmi a avut loc, luni seară, la Brăila. Conform unei comunicări a jandarmilor brăileni, un grup de 12 persoane a intenţionat deplasarea pe un alt traseu şi distrugerea unui indicator rutier

„Referitor la incidentul de la Brăila, vă informăm că un grup de 12 minori a intenţionat deplasarea pe un alt traseu şi distrugerea unui indicator rutier. Intervenţia jandarmilor a urmărit prevenirea distrugerii indicatorului şi menţinerea deplasării grupului împreună cu ceilalţi protestatari”, a transmis Jandarmeria Română.

Violențe la protestele din Brăila

În jur de 1.000 de brăileni au participat la protestele anti-mască, organizate luni seara, în municipiul de la Dunăre. A fost cea de-a patra zi în care oamenii au ieșit din case pentru a-și manifesta nemulțumirea față de restricțiile anti-COVID.

Protestele brăilenilor, la fel ca în întreaga țară, au vizat în special, măsura de interzicere a circulației după ora 20.00. Crupul de protestatari a fost format în special din tineri și adolescenți, cei mai mulți fără mască de protecție.

Aceștia s-au adunat în Piața Independenței, apoi au pornit în marș pe Calea Călărașilor, spre Spitalul Județean Brăila. Protestatatarii au afișat pancarte cu slogane și au sunat din vuvuzela sau alte instrumente de făcut zgomot. Ei au scandat „Libertate!”, „Demisia” și alte lozinci împotriva guvernanților. Alaiul e însoțit, pe tot traseul, de echipaje de jandarmi care au asigurat păstrarea ordinei.

Proteste împotriva restricțiilor anti-COVID au fost organizate în mai multe orașe din țară. Multe dintre acestea s-au încheiat cu violențe, cu confruntări între jandarmi și cei care au ieșit în stradă.

Citește și:  Momentul șocant de la proteste. Act de violență din partea a 12 minori

UPDATE. Violențe la Piața Unirii după miezul nopții. Jandarmii, atacați cu pietre. FOTO & VIDEO