Evenimentul Zilei > Social > Momentul șocant de la proteste. Act de violență din partea a 12 minori
Momentul șocant de la proteste. Act de violență din partea a 12 minori

Momentul șocant de la proteste. Act de violență din partea a 12 minori

Protest la Brăila împotriva noilor restricții ale autorităților. Brăilenii s-au întâlnit în Piața Independenței din municipiu."Cu privire la cele apărute în spaţiul public facem următoarea precizare: un grup de aproximativ 12 minori au încercat distrugerea unui indicator rutier în zona staţiei peco Lukoil. Jandarmii au acţionat pentru prevenirea distrugerii de bunuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Braila. .

Protestul brăilenilor împotriva noilor restricţii ale autorităţilor centrale privind interzicerea circulaţiei după ora 20,00 continuă luni seară în Piaţa Independenţei din municipiu. A fost raportat şi un incident, după ce 12 minori au încercat să distrugă un indicator rutier, dar au fost opriţi de jandarmi, relatează Agerpres .

12 minori au încercat distrugerea unui indicator rutier

„Cu privire la cele apărute în spaţiul public facem următoarea precizare: un grup de aproximativ 12 minori au încercat distrugerea unui indicator rutier în zona staţiei peco Lukoil. Jandarmii au acţionat pentru prevenirea distrugerii de bunuri.

Totodată, grupul a încercat deplasarea pe un alt traseu, însă s-a acţionat pentru readucerea acestuia pe traseul de deplasare al coloanei de manifestanţi”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Jandarmeriei Brăila, Florin Telefca.

Protestatarii brăileni s-au adunat, luni seară, în faţa Palatului Administrativ din Brăila şi au pornit în marş pe Calea Călăraşilor, care este principala arteră a oraşului. Numărul protestatarilor a crescut la peste 500 de persoane.

Circulația auto a fost blocată și s-au scandat lozinci împotriva Guvernului

Manifestanţii brăileni au ajuns până în dreptul Spitalului Judeţean, unde au blocat circulaţia auto. Acolo au scandat lozinci împotriva restricţiilor şi Guvernului şi au făcut gălăgie cu vuvuzele, mai precizează sursa citată.

La întoarcerea spre Piaţa Independenţei, protestatarii au blocat parţial carosabilul pe Calea Călăraşilor. Această acțiune a condus la formarea unei coloane de maşini pe sute de metri.

Grupul de protestatari brăileni a fost format în special din tineri şi adolescenţi. Unii dintre ei au participat fără mască de protecţie, motiv pentru care au fost aplicate amenzi pentru încălcarea acestei reglementări impuse în perioada pandemiei.

La Brăila, protestatarii au scandat „Jos Arafat”, „Jos Guvernul”, „Libertate”, Demisia”. De asemenea, ei au avut pancarte pe care se puteau citi mesaje precum „Educaţia este baza societăţii! Deschideţi şcolile!”, „Vrem acces la spitale, de COVID nimeni nu moare!”, „Libertate te iubim, ori învingem, ori murim!”.