Zoia Ceaușescu, ultima dorință. Mircea Oprean a jurat că i-o va îndeplini

Zoia Ceaușescu, ultima dorință. Mircea Oprean a jurat că i-o va îndeplini Zoia Ceaușescu Sursa foto. Wikipedia

Zoia Ceaușescu, fiica dictatorilor comuniști Nicolae și Elena Ceaușescu, își sărbătorea ziua de naștere pe 1 martie. De aproape 18 ani. soțul ei, profesorul Mircea Oprean, merge, în această zi la biserică și depune un buchet de flori în memoria ei.

Zoia Ceaușescu a murit pe 20 noiembrie 2006, din cauza unui cancer pulmonar, avându-l alături de Mircea Oprean, soțul ei. Pe patul de moarte, fiica dictatorilor comuniști Nicolae și Elena Ceaușescu a avut o ultimă dorință. Ea și-a pus soțul să jure că o va îndeplini întocmai, atunci când va veni momentul.

Zoia Ceaușescu a cerut să fie incinerată

Profesorul Mircea Oprean, soțul fiicei dictatorului a povestit despre ultimele momente petrecute alături de soția sa. El a relatat despre jurământul pe care l-a făcut, în ultimele clipe pe care le-a avut alături de Zoia Ceaușescu. Deși au trecut aproape 18 ani de la moartea soției, profesorul Oprean este la fel de hotărât să-și respecte promisiunea făcută.

„Acolo, în groapa în care e azi Nicu Ceaușescu, va fi și mormântul meu. De fapt, al nostru, fiindcă i-am promis Zoiei că vom fi înmormântați împreună. Puțini știu că atunci când a realizat că va pleca din această lume m-a pus să-i promit că o voi incinera, dar că, mai apoi, când va fi la rândul meu să mor, voi lua urna ei în același coșciug în care mă voi afla și eu. M-a pus să-i jur că așa va fi și nu am de gând să schimb nimic!”, a povestit Mircea Oprean, conform Playtech.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până va veni acel moment, a previzat Mircea Oprean, urna în care se află cenușa soției sale, Zoia Ceaușescu, rămâne în casa lor.

Mircea Oprean

Mircea Oprean Sursa foto: EVZ

Fiica dictatorului s-a născut pe 1 martie

Pentru profesorul Mircea Oprean, ziua de 1 martie este mai mult decât specială. În această zi s-a născut soția sa, iar an de an, atunci când trăia, avea obiceiul să o sărbătorească. Anul acesta, Zoia ar fi împlinit 75 de ani. Mircea Oprean a povestit că nu dorește să lase să treacă această aniversare specială, pentru el, fără să-i aducă un omagiu soției sale.

„De ziua asta mă voi duce cel mai probabil la Biserica Elefterie, un loc de care eram amândoi legați într-un mod aparte. Mă voi duce cu un buchet frumos de flori, pe care îl voi depune pe altar, astfel încât oricine va dori să le poată admira”, a mai spus Mircea Oprean.

Soțul văduv și-a amintit despre florile care îi plăceau soției sale, Zoia Ceaușescu. El a spus că, deși acestea înfloresc mai târziu, în primăvară. tot îi va alege un buchet frumos.

„Zoiei îi plăceau foarte multe stânjenei și lăcrimioarele, dar la vremea asta din an sunt conștient că nu le voi putea găsi. De asemenea, îi plăceau și anemonele. Voi alege însă vineri dimineața din buchetele multe din Piața de flori a Bucureștiului, în funcție de inspirația de moment”, a mai spus Mircea Oprean.

Zoia Ceaușescu, o victimă a Elenei Ceaușescu. S-a iubit cu un prim-ministru. VIDEO

Zoia, o victimă a Elenei Ceaușescu. S-a iubit cu un prim-ministru. VIDEO

Zoia Ceaușescu a lăsat un gol în inima profesorului Oprean

Profesorul Mircea Oprean nu este genul care să vorbească despre sentimentele proprii. El recunoaște, însă, că îi duce dorul soției sale, Zoia. Aceasta a murit în anul 2006, în luna noiembrie, din cauza unui cancer. Acum, deși au trecut aproape 18 ani, Mircea Oprean încă îi duce dorul.

„Cine nu a iubit cu adevărat nu poate spune că îl visează sau îl simte pe cel care i-a fost atât de drag. În ceea ce mă privește voi spune doar atât: mă culc seara cu teama că am s-o visez și nu doresc să mă trezesc diminețile fiindcă știu că nu o voi vedea nici în ziua care va urma!”, s-a destăinuit profesorul Oprean.

Zoia Ceaușescu a fost diagnosticată cu cancer pulmonar, iar cel care a îngrijit-o până în momentul morții a fost soțul ei. Vreme de șase luni, când boala s-a înrăutățit, Mircea Oprean a dus-o pe brațe

„Am îngrijit-o până la final. Ea nu a acceptat pe nimeni lângă ea, înafară de mine. Mi s-a părut o chestie firească. Ea era mai mult decât soţia mea, era prietena mea. Era parte din mine. Timp de şase luni am dus-o pe braţe. Niciodată nu m-am gândit că moare. Eram revoltat că ea nu regreta”, povestea Mircea Oprean.