Tânărul, care are în prezent 24 de ani, s-a adresat, în scris, Suveranului Pontif pentru a-i spune că a fost molestat în vremea când era ministrant.

Papa Francisc l-a sunat, în august 2014 ,pentru a-i prezenta scuze, a relatat în noiembrie site-ul spaniol Religion Digital, ştirea fiind ulterior confirmată chiar de către Sfântul Părinte.

Papa a afirmat că în noiembrie a ordonat o anchetă. Arhiepiscopul de Granada, Francisco Javier Martinez, i-a exclus din rândurile clerului pe mai mulţi preoţi care au avut legătură cu cazul respectiv.

Tânărul a povestit că a fost abuzat mai mulţi ani, de când avea 14 ani şi până la vârsta de 17 ani, într-o casă închiriată de preoţi pedofili într-o suburbie a Granadei, potrivit documentelor judiciare.

Papa Francisc a promis ''toleranţă zero'' în cazul abuzurilor sexuale asupra copiilor comise de clerici, după izbucnirea unor scandaluri în cadrul Bisericii în unele ţări de mai mulţi ani. Asociaţiile reprezentând victimele spun că Papa nu a făcut suficient în această privinţă.

Vaticanul a indicat anul trecut că a expulzat din rândul clerului în perioada 2004-2013 circa 850 de preoţi acuzaţi de abuzuri sexuale asupra minorilor.