Cinci simptome specifice infecției cu tulpina Omicron. Sunt diferite de manifestările Delta! Medicii recomandă testarea urgentă

Cinci simptome specifice infecției cu tulpina Omicron. Sunt diferite de manifestările Delta! Medicii recomandă testarea urgentă Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Varianta Omicron a coronavirusului continuă să se răspândească la nivel internațional, cu precădere în Marea Britanie, unde, potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Londra ar urma să devină un focar al infectărilor cu noua mutație. Majoritatea oamenilor sunt conștienți de simptomele coronavirusului și de măsurile pe care trebuie să le aplica în cazul îmbolnăvirii. Cei care prezintă tuse, febră mare sau pierderea gustului și a mirosului vor trebui să se testeze și, eventual, să se autoizoleze.

Având în vedere că tulpina Omicron se răspândește rapid, există câteva simptome specifice noii variante de care oamenii ar trebui să fie conștienți. Medicul generalist Gary Bartlett i-a avertizat pe cetățeni să fie atenți la aceste cinci simptome, care au fost remarcate cu precădere la pacienții infectați cu mutația Omicron a virusului SARS-COV-2:

Cinci simptome specifice infectării cu Omicron

  • senzație de zgârietură în gât;
  • tuse uscată persistentă;
  • oboseală persistentă;
  • transpirații nocturne;
  • dureri musculare.

Medicul Bartlett a sfătuit ca orice persoană care prezintă aceste simptome să facă un test PCR.

Avertismentul medicilor: Pot fi singurele manifestări

„Simptomele Omicron pot părea inițial mai blânde în comparație cu infecția cu varianta Delta. Varianta Omicron a COVID-19 poate foarte bine să provoace simptomele obișnuite bine-cunoscute, cum ar fi nas înfundat, febră, tuse persistentă (tuse mai mult de o jumătate de zi), dureri de cap și de gât și pierderea simțului gustului și al mirosului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Simptomele care pot fi mai specifice Omicronului includ o senzație de zgârietură în gât, spre deosebire de durerea în gât, tuse uscată persistentă, oboseală și oboseală extremă, dureri musculare și transpirații nocturne. Acestea sunt poate primele și singurele simptome ale variantei Omicron. Poate fi dificil să se facă distincția între COVID-19 și răceala comună fără un test PCR.”, a declarat medicul generalist Gary Bartlett pentru The Express.

Varianta Omicron a fost secvențiată pentru prima dată în Botswana și apoi în Africa de Sud în noiembrie, dar de atunci s-a răspândit în întreaga lume. Până în prezent, deja o persoană a murit din cauza noii variante și peste 5.000 de cazuri de infectare au fost raportate în Marea Britanie.