Evenimentul Zilei > Actualitate > Dramă în România. Cât mai pot rezista oamenii ăstia? Medicul și-a pus capăt zilelor, șocând întreg colectivul
Dramă în România. Cât mai pot rezista oamenii ăstia? Medicul și-a pus capăt zilelor, șocând întreg colectivul

Dramă în România. Cât mai pot rezista oamenii ăstia? Medicul și-a pus capăt zilelor, șocând întreg colectivul

Dimineața zilei de joi vine cu o veste tragică. Un alt medic tânăr din România își pune capăt zilelor. Bărbatul avea 32 de ani și lucra la Spitalul Universitar din București, pe secția UPU. Conform primelor declarații, medicul și-ar fi injectat singur un anestezic care se găsește doar în spitale sau farmacii cu circuit închis. Tragedia s-a produs în locuința bărbatului din București.

Colegii medicului știau că tânărul trece prin perioade mai dificile, ba chiar susțin că o bună perioadă de timp a fost sub tratament antidepresiv. În ultima perioadă părea să se simtă mai bine și a întrerupt medicația, însă un eveniment care părea unul fericit l-a dus din nou într-o stare psihică gravă. De curând fusese ziua lui și nimeni nu l-a sunat să îi ureze La Mulți Ani. Cel mai probabil, momentul a fost unul extrem de greu de acceptat, fapt care a provocat și gândurile sinucigașe.

Colegii medicului sunt șocați de această veste și susțin că toți trec prin perioade extrem de grele. Situația din spitale îi duce la extenuare, nemaiputând face față numărului mare de pacienți care ajung la urgențe infectați cu virusul SARS-Cov-2.

Vestea a fost una greu de acceptat, iar mulți dintre colegii medicului de 32 de ani i-au transmis mesaje pe pagina de socializare a acestuia. Din spusele colegilor, se pare că tânărul era un cadru medical bun, care își făcea meseria cu drag, fiind alături de fiecare pacient. Aceștia regretă că nu au fost mai apropiați de tânăr în momentele în care avea nevoie și nu și-au exprimat sentimentele pentru munca și dăruirea acestuia. Din păcate, acum totul este prea târziu. Medicul a decis să își pună capăt zilelor cu ajutorul unui anestezic.

„Dumnezeu să te odihnească în pace. Ne-ai lăsat muți astăzi. Ne-ai lăsat un gol în suflet. Ai fost un om și un doctor minunat, nu refuzai niciodată pe nimeni, care care apela la tine. Nu te vom uita niciodată. După o gardă grea, așa veste ne-a terminat și mai rău pe toți!”, a scris o colegă.

„Îmi pare rău. Era frumos, tânăr, deștept, bun. Dar l-a durut atât de rău sufletul… Și nimeni nu a văzut. Aripi de înger îți vom face cu toții, pentru ca te-am iubit și nu ți-am spus”, a comentat o altă colegă.