Evenimentul Zilei > Actualitate > Vulpe văzută în zona gării Constanța, căutată de veterinari
Vulpe văzută în zona gării Constanța, căutată de veterinari

Vulpe văzută în zona gării Constanța, căutată de veterinari

O vulpe rănită a fost zărită, în această după amiază, între blocurile din zona gării Constanța, în apropierea spitalului CFR. La vederea unui veterinar care a încercat să îl prindă, animalul a fugit în beciul unui bloc.

Vulpea a fost văzută de locatarii blocurilor din zona gării încă din seara trecută. Se pare a fost lovită de o mașină pentru că șchiopăta, spun oamenii. Animalul s-a retras în colțul unui bloc fără a se mișca de acolo. Deși locatarii au încercat să o hrănească, vulpea nu s-a atins de mâncare. Nu părea nici speriată de cei care treceau pe lângă ea. Abia când a văzut plasa unui veterinar  care a vrut să o captureze pentru a o duce la minigrădina zoologică din incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, vulpea a dispărut într-un beci sau în golul îngust dintre două blocuri. 

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Constanța, Adrian Bîlbă, a declarat pentru EVZ că în această perioadă a anului, toate animalele sălbatice sunt flămânde și ies după mâncare. “Sunt vai de capul lor și, cu siguranță, vulpea este plină de purici și de paraziți interni. Dacă va fi prinsă o băgăm la carantină 10 zile, să vedem dacă semne de boală. O deparazităm intern, extern, îi dăm mâncare și o îngrijim”, spune medicul veterinar Adrian Bîlbă. Potrivit acestuia, în Constanța au mai fost văzute vulpi în zona cartierului Viile Noi. “Trăiește pe lângă așezările umane, mănâncă rozătoare, găini. Nu e periculoasă, nu au fost situatii să atace oamenii”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: