Așadar, în regiunile vestice, sud-vestice, centrale și nordice se vor semnala ploi de vară, iar în restul teritoriului, fenomenele vor avea loc izolat. Ploile vor avea caracter de aversă, se anunță descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat, grindină. Pe suprafețe mici, întervale scurte de timp sau prin acumulare, vor fi cantități de apă însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, având intensificări temporare la munte, iar în prima parte a intervalului pe arii restrânse și în sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.

În zona Bărăganului temperatura maximă va atinge valoarea de 32 de grade Clesius, vântul va sufla cu putere, în timp ce temperaturile de la malul mării se vor încadra între 22 și 24 de grade Celsius.

În Moldova sudică și prin nordul Munteniei se face din nou foarte cald. Norii apar trecător, vântul devine activ, iar maximele depășesc 30 de grade în majoritatea zonelor.

În Bucovina și în jumătatea nordică a Moldovei temperaturile vor urca până la 31-32 de grade. Cerul va suferi înnorări temporare și este posibil să existe și o aversă.

În Maramureș și în nordul Transilvaniei norii vor aduce câteva ploi, dar temperatura va urca până la 27-28 de grade.

Vremea se anunță frumoasă în vestul țării. Ploile apar sporadic în vecinătatea munților, iar căldura de la amiaza va fi una suportabilă.

În restul Transilvaniei vremea va fi schimbătoare, dar caldă. Și aici este posibil să existe averse cu descărcări electrice, vânt, posibil și grindină.

În Oltenia va fi soare și foarte cald, la amiază. Observați că se încălzește mai tare în zona deluroasă. La Râmnicu Vălcea se ating 30 de grade. Ieri au fost în jur de 25 de grade.

În București, vremea se va menține caldă. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 30-31 de grade Celsius, iar cea minimă de 14-16 grade Celsius.

La munte se anunță ploi și descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 de grade C și 12 grade C. Pe timpul zilei, vântul va sufla cu 6 km/h dinspre E, în rafale de 28Km/h, iar pe timpul nopții vântul va sufla cu : 3 km/h dinspre SE. Cantitatea de precipitații pe timpul zilei va fi de 1 L/m².

La mare va fi zi frumoasă, însorită. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 25 de grade C și 15 grade C. Vântul va sufla cu 14 km/h dinspre S pe timpul zilei și cu 10 km/h dinspre E pe timpul nopții. Șansele de precipitații sunt extrem de scăzute.