Vremea, tot mai rea. Alte trei județe, sub cod portocaliu. Ce urmează

Vremea, tot mai rea. Alte trei județe, sub cod portocaliu. Ce urmează

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a plasat judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa sub Cod portocaliu de ploi abundente, pe tot parcursului zilei de vineri.

Astfel, până la ora 21:00, în judeţele atenţionate va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40 - 70 litri/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza atenţionarea Cod portocaliu prin avertizări de vreme severă imediată.

Cum va fi vineri în țară

După o noapte de ploi torențiale, ziua de vineri va continua în aceeași notă, ceea ce ar putea duce la inundații și multe alte probleme, avertizează specialiștii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ziua de astăzi va fi marcată de o vreme cu temperaturi medii spre scăzute și de cer înnorat în majoritatea regiunilor țării. Vântul va sufla moderat, iar șansele de precipitații sunt destul de ridicate. În jumătatea de est a ţării, vremea va fi în general instabilă, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse.

Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice cu precădere în Muntenia, Dobrogea și Moldova. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar ploi slabe vor fi posibile doar pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai susţinute la munte şi în extremitatea de sud-vest, dar local şi temporar şi în regiunile estice.

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale ale datei în cea mai mare parte a ţării, cu maxime ce se vor încadra între 13 și 22 de grade Celsius şi minime între 6 și 16 grade Celsius. Pe alocuri, în orele dimineţii, dar mai ales noaptea se va semnala ceaţă.

Și Capitala este sub asediul ploii

În București, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua mai ales în cursul zilei. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă, apropiată de cea normală pentru această dată se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.