În țară, după o noapte cu nori în nord şi nord-est și minime ce pornesc de la zero grade în depresiunile Carpaţilor Orientali și ajung la 12 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest, urmează o zi caldă.

Sâmbătă va fi vreme bună în toată țara, cu maxime în sud şi sud-vest chiar şi cu 10 grade peste cele normale. Termometrele vor arăta între 14 grade pe litoral şi 28 de grade în Oltenia.

Doar că la deal şi la munte se adună norii, iar după-amiaza vor veni averse cu tunete, fulgere şi vânt.

În noaptea de Înviere va ploua şi în regiunile sud-estice, iar minimele vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade.

Duminică, în prima zi de Paşti, vremea se va răci în jumătatea de nord a ţării, unde va şi ploua. În sud va continua să fie cald, dar şi aici sunt posibile averse de vară, cu tunete şi vânt, după-amiaza. Nu sunt excluse nici vijeliile şi grindina, iar cantitatea de precipitații va vi semnificativă.

În ceea ce privește temperaturile, maximele vor fi cuprinse între 12 și 14 grade în nordul ţării, iar în extremitatea de sud vor ajunge chiar şi la 27 de grade.

A doua zi de Paşti va aduce vreme rece şi în jumătatea de sud a țării, cu maxime de 11 grade în nordul Moldovei şi cel mult 18 grade în Banat.

Se vor înmulți norii în sud, unde va ploua slab, iar la munte apare lapoviţa. Vântul va sufla cu putere, din când în când, în est şi sud-est.

În Capitală sâmbătă va fi frumos şi cald, o adevărată zi de vară, cu 25 de grade în termometre.

Norii se adună în noaptea de Înviere, când o să fie în jur de 9 grade.

Duminică va fi tot vreme de vară, cu 26 de grade și posibile averse, descărcari electrice şi vânt.

A doua zi de Paşti aduce vreme rece şi nori, dar nu va ploua. Însă nici temperatura nu va trece de 16 grade.