În prima parte, în estul țării, se vor înregistra averse slabe, iar după orele prânzului ploile se vor treptat și către sud și centru. În zonele deluroase din vestul Transilvaniei precipitațiile vor fi mixte, iar la munte la altitudini mai mari de 1500 de metri va ninge, însă nu este așteptată depunerea unui strat consistent de zăpadă.

Vântul va suflă moderat în Dobrogea și în estul Bărăganului și mai mult slab în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 0 și 5 grade în Transilvania și Maramureș (din nou cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în nordul Transilvaniei, unde se va menține o ușoară inversiune termică datorată vântului slab), 2-7 grade în Banat, Crișana și Oltenia, 7-12 grade în Muntenia, 9-14 grade în Dobrogea, 0-5 grade în zonele nordice și centrale ale Moldovei și 5-10 grade în extremitatea sudică a regiunii, potrivit Vremea.ro.

În zona momntană, vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate, în special în Carpaţii Meridionali, unde pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 15 l/mp, iar punctiform 20 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare, în special pe creste. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

În ceea ce priviște Capitala, ziua de miercuri începe cu temperaturi mult mai calde decât în mod normal în această perioadă. Cerul va fi variabil, mai mult spre senin, dar în orele dimineţii vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade Celsius. Vor fi posibile averse sporadice,

 

Te-ar putea interesa și: