Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 29 martie. Schimbări majore în prima zi a săptămânii
Prognoza meteo, 29 martie. Schimbări majore în prima zi a săptămânii

Prognoza meteo, 29 martie. Schimbări majore în prima zi a săptămânii

După un weekend cu temperaturi ridicate, meteorologii au transmis prognoaza meteorologică pentru luni, 29 martie.

Vremea pentru luni, 29 martie 2021.

Meteorologii estimează că luni, 29 martie, vremea se va mai răci, în comparație cu ceea ce s-a întâmplat în weekend. Conform prognozei meteo, scăderea temperaturilor se va constata în special în regiunile sudice și sud-estice. Drept urmare, în cea mai mare parte a țării se vor înregistra valori termice ușor sub normele climatologice din această perioadă, după cum anunță ANM.

În regiunile din nord-vestul, nordul și centrul țării, nebulozitatea va fi în general persistentă. Conform prognozei, pe arii restrânse, se vor semnala și ploi slabe. În zona montană, local, meteorologii apreciază că vor fi precipitații mixte.

În celelalte regiuni ale țării, cerul va fi temporar noros. Cu o probabilitate mai ridicată în zonele din Muntenia și Dobrogea, îndeosebi după-amiaza și seara, pe alocuri se vor semnala și averse slabe de ploaie.

Meteorologii estimează temperaturi în ușoară scădere

Prognoza meteo indică, în cursul zilei, că vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în special în cursul zilei, în zonele de est și în extremitatea de sud-vest. De asemenea, intensificări ale vântului vor fi semnalate și în zona de munte.

Temperaturile maxime pentru ziua de 29 martie, estimează meteorologii, se vor încadra între 8 și 16 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între – 3 grade în depresiunile Carpaților Orientali şi 7 grade în Dealurile de Vest.

Pe arii restrânse, în mai multe regiui, se va semnala ceaţă. Pe de altă parte, în depresiunile intramontane vor mai fi și condiții pentru căderea brumei.

Prognoza meteo pentru Bucureşti

În București, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale aferente acestei perioade.

Spre deosebire de ceea ce s-a petrecut în weekend, cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru ploi slabe, de scurtă durată va fi mai ridicată. Șansele ca ploile să-și facă apariția vor crește mai ales spre seară. Vântul va sufla slab și moderat.

În București, pe 29 martie, temperatura maximă va fi de 13 … 14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade.