Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea revine la normal începând din acest weekend. Temperaturile vor crește spectaculos
Vremea revine la normal începând din acest weekend. Temperaturile vor crește spectaculos

Vremea revine la normal începând din acest weekend. Temperaturile vor crește spectaculos

Schimbare importantă din punct de vedere meteorologic, începând de sâmbătă, 27 martie. Primăvara își reintră în drepturi.

Vremea se va încălzi, sâmbătă, 27 martie, conform informațiilor anunțate de specialiști de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Astfel, cerul va fi predominant însorit, iar înnorări și precipitații se vor înregistra doar în zona de nord-est a țării.

În ceea ce privește temperaturile, cele maxime vor varia în intervalul 9 și 17 grade. În timp ce minimele vor fi cuprinse între -1 și 7 grade. Cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, acolo unde se vor înregistra chiar și -7 grade Celsius.

Vremea, sâmbătă, 27 martie, se apropie de condițiile obișnuite primăverii

Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, se va semnala ceață. Mai ales în zona de est și în cea de sud a României. Izolat se va semnala și brumă la primele ore ale zilei. Seara și noaptea, în zona de nord-vest a țării, vor fi înnorări și se vor înregistra ploi ușoare. În unele zone din Transilvania și la munte vor fi precipitații mixte și izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat în majoritatea zonelor, cu intensificări la altitudini înalte.

Vremea se încălzește și în București pe parcursul zilei de sâmbătă. Cerul va fi predominant însorit, iar temperaturile se vor apropia de normalul acestei perioade a anului. Temperatura maximă va fi de 15 – 16 grade, în timp ce cea minimă va fi cuprinsă între 1 și 3 grade. În zona de periferie minimele vor coborî chiar și la -2 și -1 grad Celsius.

Duminică sunt șanse să se înregistreze precipitații. Dar temperaturile vor fi ridicate, normale pentru această perioadă

Duminică temperatura maximă va urca până la 17 grade Celsius, însă se vor semnala și precipitații. Maximele vor fi apropiate celor normale acestei perioade în următoarele zile, au mai anunțat specialitșii de la ANM. Vor fi temperaturi de 16 grade Celsius în Moldova, 13 în Transilvania, 12 în Maramureș, 13 în Crișana, 14 în Banat, 18 în Muntenia și Oltenia și 16 grade Celsius în Dobrogea.