Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo de la ANM. Avertisment valabil pentru mai multe zone
Prognoza meteo de la ANM. Avertisment valabil pentru mai multe zone

Prognoza meteo de la ANM. Avertisment valabil pentru mai multe zone

Prognoza meteo vineri, 26 martie. Potrivit meteorologilor, vineri vremea încă se va menține rece în toată țara

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru vineri, 26 martie. Potrivit acestora, vremea se va menține în continuare rece, dar temperaturile vor fi puțin mai ridicate față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în sud-estul şi vestul teritoriului.

Temperaturile maxime vor atinge valori de 5 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în sud-vestul extrem, iar cele minime vor ajunge la valori cuprinse între -8 şi 2 grade.

În București vremea va fi rece, dar temperatura aerului va fi în creștere. Cerul va avea unele înnorări la începutul zilei, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi cuprinsă între -3 și -1 grad.

Pe litoral, vineri, cerul va fi senin în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 12 grade Celsius, iar cea minimă de 4  grade Celsius.

Prognoza meteo la munte. Vremea va fi rece, cu toate că valorile termice vor fi în creștere fată de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zona Munților Apuseni. Maximele sunt cuprinse între -2 şi 6 grade.

Schimbările climatice ne fac viața un coșmar

În ultimele zile, vremea le-a jucat feste românilor, iar schimbările climatice au împiedicat primăvara să își intre în drepturi.

„Primăvară e, prin natura ei, mult mai variabilă ca anotimp decât vara și iarnă. Și toamna e anotimp de tranziție. Și atunci se face circulația de la sezonul cald la rece, și atunci ai tipuri de circulație de la sezon cald la rece. E încă o stare de amestec până se stabilizează centrii de acțiune care influențează vremea în emisfera nordică.

Până se aranjează curenții de aer mai durează câteva zile. Săptămâna viitoare vremea va fi mai caldă, încălzirea începe din week-endul acesta, dar trebuie să urmărim toate actualizările tocmai pentru că primăvară e atât de dinamică și pot apărea schimbări în ce se întâmplă în emisfera nordică foarte rapid. Va veni și vremea mai caldă din weekend, dar e bine să urmărim actualizările care ne dau informații despre fenomenele extreme care pot fi actualizate și localizate cu intensitate mai înainte”, a explicat Roxana Bojariu, expertul climatolog.