Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo. ANM ne dă vestea ce mare. Ce ne oferă următoarele ore
Prognoza meteo. ANM ne dă vestea ce mare. Ce ne oferă următoarele ore

Prognoza meteo. ANM ne dă vestea ce mare. Ce ne oferă următoarele ore

ANM a emis prognoza meteo pentru joi, 25 martie 2021.Cu toate că prima lună de primăvară este aproape pe sfârșite, vremea continua să fie rece.

Vremea va fi destul de rece joi, 25 martie, potrivit prognozei emise de ANM. Astfel, temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 2 și 11 grade, iar cele minime se vor situa în jurul  a -9 şi 2 grade. Izolat va fi ceață, iar noaptea, mai ales în jumătatea de vest a tarii, local se va produce brumă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate pe parcursul zilei în jumătatea de sud-est a teritoriului. Pe alocuri vor fi precipitații slabe, mixte în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și ninsoare la munte.

Vântul va bate slab și moderat, cu intensificări în masivele sudice, în special la altitudini mari, unde zăpadă va fi spulberată, iar pe parcursul zilei şi în regiunile estice şi sud-estice.

Prognoza meteo 25 martie. Cum va fi vremea în Capitală

În București, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări, mai persistente pe parcursul zilei, când vor fi condiții pentru precipitații slabe mixte.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -4…-1 grad.

În zona montană, vremea se va menține destul de rece, cu toate că valorile termice vor înregistra o ușoară creștere. Cerul va fi temporar noros. Local, mai ales pe parcursul zilei, va mai ninge în general slab în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali, unde şi vântul va avea intensificări, în special la altitudini mari spulberând zăpada.

Schimbările climatice din ultimele zile le-au dat românilor mari bătăi de cap. Meteorologii anunță când ne vom bucura cu adevărat de primăvară.

„Primăvară e, prin natura ei, mult mai variabilă ca anotimp decât vara și iarnă. Și toamna e anotimp de tranziție. Și atunci se face circulația de la sezonul cald la rece, și atunci ai tipuri de circulație de la sezon cald la rece. E încă o stare de amestec până se stabilizează centrii de acțiune care influențează vremea în emisfera nordică.

Până se aranjează curenții de aer mai durează câteva zile. Săptămâna viitoare vremea va fi mai caldă, încălzirea începe din week-endul acesta, dar trebuie să urmărim toate actualizările tocmai pentru că primăvară e atât de dinamică și pot apărea schimbări în ce se întâmplă în emisfera nordică foarte rapid. Va veni și vremea mai caldă din weekend, dar e bine să urmărim actualizările care ne dau informații despre fenomenele extreme care pot fi actualizate și localizate cu intensitate mai înainte”, a explicat Roxana Bojariu, expert climatolog.