Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea, noi surprize! Meteorologii ANM dau toate detaliile
Vremea, noi surprize! Meteorologii ANM dau toate detaliile

Vremea, noi surprize! Meteorologii ANM dau toate detaliile

ANM a emis o nouă prognoză în concordanță cu schimbările climatice pe care România le experimentează în această perioadă.

În prima parte a săptămânii, vom avea parte de temperaturi favorabile, dar spre sfârșitul săptămânii va fi o răcire în toată țara, cu instabilitate atmosferică.

Luni, cerul va fi variabil și doar vântul se va intensifica la munte, pe litoral și în regiunile estice.

Cald va fi și în zilele următoare în majoritatea zonelor, iar la câmpie, temperaturile vor atinge 32… 33 de grade. Cerul va fi mai mult senin și doar vântul va sufla cu putere în regiunile sudice. Ploile vor lipsi până joi seară, atunci când vor fi condiții pentru averse cu tunete și fulgere în vestul, nordul și în centrul țării.

Tot la mijlocul săptămânii, vântul se va intensifica în regiunile estice.

La munte vremea va fi frumoasă și caldă. Ploile vor lipsi, iar vântul va sufla cu putere pe creste. Atmosfera va fi plăcută până joi seară, atunci când, local, vor fi averse cu tunete și fulgere, iar temperaturile vor pierde câteva grade în masivele nordice. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață pe văi și în depresiuni.

„Aproape toată săptămâna care urmează va fi caracterizată de vreme frumoasă, caldă în mare parte din țară, chiar călduroasă în mod deosebit în sudul și vestul teritoriului. Când spun călduroasă, mă refer la temperaturi maxime ce ating 30 de grade, depășesc această valoare spre 33-34 de grade, cu deosebire în partea de sud a teritoriului”, a spus, duminică, Alina Șerbanm meteorolog de la ANM, într-o intervenție la Antena 3.

„La nivel național, aproape în fiecare zi, cu mici variații pentru unele regiuni, vorbim despre temperaturi maxime între 24 și 32-33 de grade. Vreme frumoasă, fără precipitații, până joi, când apar niște semnale.

Vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice, se pare că cel mai probabil în vestul, nordul, centrul teritoriului, mai puțin rest. În același timp, o masă de aer mai rece și o răcire în aproape toată țara. Până atunci, fără precipitații”, a precizat Alina Șerban.