Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea. Meteorologii au făcut anunțul. Nu este iarna la care vă așteptați
Vremea. Meteorologii au făcut anunțul. Nu este iarna la care vă așteptați

Vremea. Meteorologii au făcut anunțul. Nu este iarna la care vă așteptați

Vremea, 20 decembrie. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), duminică, vremea se va menține în normalul perioadei la care ne aflăm. Temperaturile nu vor depăși 6 grade Celsius în majoritatea regiunilor țării, iar vântul va sufla slab, spre moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, iar cele minime între -6 şi 3 grade. În sudul şi estul teritoriului va fi nebulozitate persistentă şi, mai ales dimineața şi noaptea, local va fi ceaţă şi pe spaţii mici burniţă sau ploaie slabă.

În Capitală, vremea va fi închisă, dar mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va fi noros, iar probabilitatea pentru ceaţă şi burniţă va fi în creştere mai ales dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi între 1 și 3 grade Celsius.

Specialiștii au venit cu vești de ultimă oră despre cum se anunță a fi vremea în perioada Sărbătorilor.

Prognoza pe următoarele patru săptămâni, pentru care meteorologii de la ANM au anunțat temperaturi care vor depăși media perioadei în care ne aflăm.

Săptămâna 21.12.2020 – 28.12.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului.

Săptămâna 28.12.2020 – 04.01.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Săptămâna 04.01.2021 – 11.01.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 11.01.2021 – 18.01.2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.