Noua prognoză a meteorologilor pentru ziua de joi. Vremea s-a schimbat!

Noua prognoză a meteorologilor pentru ziua de joi. Vremea s-a schimbat!Sursa foto: EVZ

Meteorologii prezintă noua prognoză valabilă joi pe teritoriul României. Se pare că temperaturile nu cresc chiar atât de mult cum se așteptau inițial.

 Chiar dacă până acum meteorologii au spus că vremea se încălzește, iată că spre final de săptămână, în unele zone, ne confruntăm cu temperaturi destul de scăzute, în funcție de zonă.În mai multe zone ale țării cum ar fi Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania sau nordul Moldovei, vom avea parte de precipitații de-a lungul întregii zile, în timp ce în restul teritoriului cerul se anunță a fi doar parțial înnorat.

De asemenea, din cauza temperaturilor scăzute și al nivelului de umiditate crescu, în zone izolate se va semnala ceață, fiind acompaniată și de o ploaie slabă.

Cum va fi vremea joi?

Deși prognoza anterioară specifica temperaturi destul de ridicate cu valori situate în jurul a 10 grade, joi, mercurul în termometre urcă destul de mult în estul Munteniei, dar și în Dobrogea și atinge valori de 14 -15 grade Celsius.

Pe de altă parte, dacă vorbim de nordul Moldovei, meteorologii raportează temperaturi de 5 - 6 grade Celsius, valori normală pentru jumătatea lunii decembrie.

Prognoza meteo în Capitală

Bucureștenii se pregătesc pentru o vreme călduroasă chiar dacă cerul va fi înnorat în timpul zilei, iar de dimineață se va semnala ceața. Spre prânz, temperaturile urcă la 12 - 13 grade Celsius, destul de ridicate pentru această perioadă, conform meteorologilor ANM.

Vremea la munte

Prognoza meteo pentru zona montană arată un cer noros pe parcursul zilei și precipitații sub formă de ploaie, dar în cantități mici.

Ploile vor fi prezente aproape peste tot: la ore prânzului va ploua în masivele vestice și nordice, iar spre seară și mai ales noaptea, se vor semnala ploi în masivele sudice și estice, mai spus meteorologii.

Desigur, dimineața,  în depresiuni se va semnala ceața, iar valorile termice vor fi ceva mai scăzute.

De menționat ar fi faptul că în zonele montane de altitudini mai mari de 1700m, ploile se vor transforma spre seară în lapoviță și ninsoare. Vântul suflă slab și moderat, puterea rafalelor crescând odată cu altitudinea, scrie Realitatea.

Ne puteți urmări și pe Google News