Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea în România ne surprinde. Ce au anunțat meteorologii
Vremea în România ne surprinde. Ce au anunțat meteorologii

Vremea în România ne surprinde. Ce au anunțat meteorologii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță pentru duminică că vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii ianuarie. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în nopţile precedente, vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade.

Cerul va avea înnorări mai persistente în sud-vest, în est şi în zonele deluroase din sud, unde ploile vor fi frecvente şi local moderate cantitativ. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi local va ploua în general slab. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar în prima parte a intervalului, la peste 1700 m, vor predomina ninsorile, mai ales în masivele sudice şi sud-vestice se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.

Vântul va sufla tare la începutul zilei în zona montană înaltă, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada; în restul teritoriului vântul va fi slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi izolat şi trecător în celelalte regiuni.

Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief din est, sud şi centru, local se va forma ceaţă. Cum va fi vremea în perioada următoare în România potrivit ultimelor estimări făcute de meteorologi pentru luna ianuarie 2021.

Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2021

Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în prima lună din acest an, precizând că temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât în mod obișnuit, iar nivelul de precipitații va fi unul normal pentru această perioadă a anului.

Cum va fi vremea în perioada 4 – 11 ianuarie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vremea în perioada 11 – 18 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluiovmetric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Cum va fi vremea în perioada 18 – 25 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi posibil excedentare, local, în nord- vestul țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Avertismentul meteorologilor privind prognoza meteo ANM în 2021. Temperaturile o iau razna după sărbători