Evenimentul ZileiVremeaAvertisment de la ANM pentru turiștii de la munte. Pericolul este major

Avertisment de la ANM pentru turiștii de la munte. Pericolul este major

Avertisment de la ANM pentru turiștii de la munte. Pericolul este major
Alertă maximă pentru turiștii care se află în aceste zone montane! Meteorologii de la ANM anunță că riscul de avalanșă este însemnat.

Meteorologii de la ANM transmit că riscul de avalanșă este destul de ridicat în Făgăraș și Bucegi, la altitudinile de peste 1800 m.

În ceea ce privește zonele care se află la altitudini de sub 1800 m, specialiștii de la ANM susțin că,  pe fondul temperaturilor ridicate și al precipitațiilor lichide din zilele următoare, există un risc spontan de declanșare al unor avalanșe de dimensiuni mici.

„La supraîncărcări se pot declanşa avalanşe de mici dimensiuni, îndeosebi în zonele adăpostite cu acumulări mai importante de zăpadă sau prin ruperea plăcilor de vânt de la peste 1800 m, iar în cazuri izolate se pot semnala curgeri și avalanșe de topire în etajul altitudinal 1500-1800 m, pe pantele mai înclinate” informează ANM.

Anunţul este valabil de sâmbătă, de la ora 20.00, până luni, la ora 20.00.

Prognoza meteo pentru luna ianuarie

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru prima lună a noului an. Potrivit acestora, în următoarele două săptămâni, vremea în România va fi destul de caldă, temperaturile atingând valori mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo în săptămâna 4.01.2021-11.01.2021

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de meteorologi, în această săptămână, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane și submontane din jumătatea sudică a țării.

Prognoza meteo în săptămâna 11.01.2021-18.01.2021

În această perioadă, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării.

Prognoza meteo în săptămâna 18.01.2021-25.01.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor mai ridicat în nord-vest.

Prognoza meteo în săptămâna 25.01.2021-1.02.2021

Mediile valorilor termice se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitațiii vor putea fi excedentare în toată țara, dar mai ales în zonele montane din vestul țării.

 


Accesează: