Evenimentul Zilei > Vremea > Iarnă în toată regula în Bucegi. Ninge ca în povești
Iarnă în toată regula în Bucegi. Ninge ca în povești

Iarnă în toată regula în Bucegi. Ninge ca în povești

 Pe Platoul Bucegilor, pe Vârful Omu a căzut prima zăpadă din sezonul rece.

Munții Bucegi reprezintă o atracție turistică unică pe timpul iernii, iar iarna deja a venit.

Platoul Bucegi oferă trasee turistice deosebit de frumoase și sigure, în același timp, care ne îndeamnă la drumeție.

În Munții Bucegi, pe Vârful Omu, temperaturile au coborât sub zero grade Celsius și ninge viscolit. Meteorologii ne anunță că stratul de zăpadă măsoară deja câţiva centimetri.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie, ne anunță că, marți, 29 septembrie, temperatura în Munţii Bucegi a scăzut la -2 grade Celsius şi s-a depus un strat consistent de zăpadă. În plus, vântul a suflat în rafale de 16 km/oră. Pe Transalpina, în această dimineață, s-au înregistrat -6 grade Celsius.

La fel şi pe Transalpina, unde, la peste 2000 de metri, drumarii au intervenit după ce a căzut prima ninsoare.

Fiind un drum montan, spectaculoasa șosea se va închide în perioada iernii, însă turiştii se vor mai putea bucura pentru o perioadă de Transalpina.

Anul trecut, drumul din Parâng s-a închis la finalul lunii octombrie

Meteorologii anunță vreme frumoasă și în octombrie

Iarnă va fi și în următoarele zile pe Vârfu Omu, deoarece, de miercuri, 30 septembrie, până vineri, 2 octombrie, temperaturile minime pe Vârful Omu vor fi de – 3 grade Celsius.

Va mai minge doar în seara zilei de miercuri şi în dimineaţa zilei de joi. Începând cu data de 3 octombrie, temperaturile în Bucegi vor creşte, situându-se în intervalul 1 grad Celsius minima şi 14 grade Celsius maxima. Asta înseamnă că iarna ne-a dat doar un semnal că se apropie.

După zăpada din aceste zile, vremea tinde să se mai îmbuneze puțin. În intervalul 2-9 octombrie, vremea va fi predominant însorită pe parcursul zilei.

În următoarea perioadă, temperaturile vor fi, în general, mai mari decât cele normale pentru următoarele patru săptămâni, potrivit prognozei meteo. În prima săptămână va ploua mai puțin decât în mod obișnuit, apoi va ploua mai mult, cu precădere în jumătatea sudică a țării, potrivit romaniatv.net