Vremea. Fenomene meteo extreme, la finalul primăverii. Temperaturile au luat-o razna

Vremea. Fenomene meteo extreme, la finalul primăverii. Temperaturile au luat-o razna

Vremea. Începutul lunii mai a venit cu surprize mai puțin plăcute. Variațiile mari de temperatură instabilitatea atmosferică au dus la apariția unor fenomene meteo extreme de periculoase, care au provocat numeroase pagube.

Dacă în următoarele zile ne așteptam la o imbunătățire din acest punct de vedere, iată că vremea continua să ne joace feste în continuare.

Marți, vremea se va rãci accentuat faţã de ziua precedentã, devenind deosebit de rece pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor situa în general între 6 şi 16 grade, iar cele minime se vor încadra între 1 şi 9 grade. 

Cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi în cursul zilei în Transilvania, Maramureş, cea mai mare parte a Moldovei şi jumãtatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial şi se vor acumula cantitãţi de apã ce vor depãşi 15...20 l/mp şi pe arii restrânse 30...40 l/mp. Aversele vor mai fi însoţite izolat de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafeţe mici şi la cote mai reduse.

Ne puteți urmări și pe Google News

În zonele montane, iar trecãtor şi în Transilvania şi Subcarpaţii Moldovei, precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, cu rafale cuprinse în general între 55 şi 65 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor depãşi 70...80 km/h, spulberând zãpada.