Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea, 26 septembrie. Urgie în aproape toată țara. Alertă de la meteorologi
Vremea, 26 septembrie. Urgie în aproape toată țara. Alertă de la meteorologi

Vremea, 26 septembrie. Urgie în aproape toată țara. Alertă de la meteorologi

Pentru ziua de sâmbătă, 26 septembrie 2020, meteorologii anunță vreme instabilă, iar în toată țara au fost emise două coduri, unui galben și unul portocaliu, pentru instabilitate atmosferică accentuată.

Mai mult de jumătate din ţară se va afla sâmbătă sub un Cod portocaliu de ploi abundente, vijelii puternice, grindină şi frecvente descărcări electrice, potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În intervalul 26 septembrie, ora 9:00 – 27 septembrie, ora 3:00, pe fondul avertizării Cod portocaliu de vreme rea, în zona de munte, precum şi în Maramureş, Transilvania şi local în Oltenia, Muntenia şi Moldova, va ploua abundent şi vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată, potrivit meteorologilor.

Prima avertizare care intră în vigoare este cea de tip cod galben, care intră în vigoare începând de vineri seară de la ora 23:00, și expiră duminică dimineață, la ora 7:00. Codul portocaliu de ploi abundente și vijelii intră în vigoare în această dimineață, la ora 9:00, și expiră duminică dimineață, la ora 3:00.

Conform meteorologilor de serviciu, în zona de munte, precum şi în Maramureş, Transilvania şi local în Oltenia, Muntenia şi Moldova, va ploua abundent şi vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină şi frecvente descărcări electrice). Se vor semnala cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.

Codul portovaliu de instabilitate atmosferică intră în vigoare astăzi, la ora 09.00 și este valabil până la data de 27 septembrie, ora 03.00. El vizează, potrivit meteorologilor, zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vreme se anunță severă în cursul acestei zile. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Maximele termice vor fi încadrate în intervalul 28 – 29 de grade Celsius. Minimele din cursul nopții vor fi curpinse în intervalul 18 – 19 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, meteorologii anunță vreme severă. Ploile vor avea caracter torențial, iar pe crestele munților vântul va suflat cu până la 100 km/h.

Totodată, vremea în regiunile montane din România va fi instabilă în cursul zilei de azi, iar temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 22 de grade.

Prognoza meteo pe litoral

La malul mării meteorologii au anunțat cer variabil. Izolat se vor semnala ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Maximele de pe litoral se vor încadra în intervalul 26 -27 de grade Celsius, în timp ce valorile minime, din timpul nopții, de la Constanța vor fi de 19 – 20 de grade.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: