Meteorologii anunță că, în general, vremea se va încălzi, însă va rămâne, în continuare, instabilă.

Potrivit ultimelor informații comunicate de specialiști, în estul țării, dar și la munte, se va înregistra instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi prezente averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale rafalelor de vânt. Izolat, se poate semnala și prezența grindinei, conform comunicatului emis de ANM. Pentru perioade scurte de timp, din cauza fenomenului de acumulare, precipitațiile pot atinge cantități de 50 l/mp. Cerul va fi variabil.

Temperaturile minime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar cele maxime între 19 și 28 de grade.

Vremea în București

În București, vremea va fi, în general, instabilă. Temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul valorilor termice înregistrate în luna iunie. În a doua parte a zilei de 15 iunie, cerul poate prezenta înnorări.

Se pot semnala averse de ploaie chiar și însemnate din punct de vedere cantitativ. Acestea vor fi prezente și pe timp de noapte și vor fi însoțite de descărcări electrice.

Temperatura minimă va fi de 14-15 grade. Valorile termice maxime vor fi de 23-24 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea se va încălzi față de zilele anterioare, însă va rămâne instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere în Carpații Orientali și Meridionali.

Averse torențiale însoțite de descărcări electrice vor fi semnalate în zonele menționate. Rafalele de vânt se vor intensifica la rândul lor, iar vijeliile vor fi și ele prezente.

Cantitățile de apă, la munte, pot atinge pragul de 50 l/mp, în lanțurile montane amintite. În rest, fenomene de acest fel se pot semnala, însă doar local.

Vremea la mare

Cerul va fi noros și, pentru perioade scurte de timp, poate prezenta înnorări. La mare vor fi prezente și aversele, însă vor fi moderate din punct de vedere cantitativ. Vremea va fi instabilă și răcoroasă.

Rafalele de vânt vor fi moderate. Pot prezenta, însă, intensificări în a doua parte a zilei și pe timpul nopții, de maximum 55 km/h.

Temperaturile minime se vor încadra între 16 și 17 grade. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 19 și 21 grade. Temperatura apei mării va fi de aproximativ 20 de grade.