Evenimentul Zilei > Vremea > Vreme rece în toată țara! Prognoza meteo pentru 15 aprilie
Vreme rece în toată țara! Prognoza meteo pentru 15 aprilie

Vreme rece în toată țara! Prognoza meteo pentru 15 aprilie

Vremea va fi rece în cursul zilei de vineri, 15 aprilie, însă sunt tendințe încălzire ușoară. Astfel, meteorologii estimează că vom avea un weekend mai cald.

Vremea se va menține rece în cursul zilei de vineri, până sâmbătă, când se vor resimți temperaturi mai ridicate în mai multe regiuni din țară.

Pentru ziua de vineri, meteorologii din cadrul ANM prognozează că vremea se va menţine mai rece îndeosebi în regiunile din vestul, centrul și nordul țării, însă va da semne de încălzire. Valorile termice în timpul zilei vor fi uşor mai ridicate decât în ziua precedent, de joi.

Prognoza meteo arată că temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, izolat mai ridicate în Oltenia și sudul Munteniei. Pe de altă parte, temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va forma ceaţă și brumă.

Cerul va fi variabil în regiunile din sudul și sud-estul teritoriului, cu înnorări pe parcursul zilei în restul zonelor. În zonele de nord, centru și nord-est se vor înregistra precipitaţii pe arii restrânse, slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie.

Vremea în zonele de munte

În zonele de munte, pe parcursul zilei, vor fi precipitaţii mixte și predominant ninsoare. Căderile de zăpadă vor fi la altitudini foarte mari. Vântul va avea intensificări ziua în zona montană, cu rafale de peste 70 până la 80 km/h pe creste şi local în restul teritoriului. Se va manifesta cu precădere în zonele de sud și de est. În general în aceste zone vântul se va manifesta cu viteze cuprinse între 45 și până la 55 km/h.

Cum va fi vremea în București

În municipiul București, temperatura aerului va fi în creștere pe parcursul zilei de vineri. Temperaturile maxime estimate vor fi cuprinse între 14 și 15 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temporar, se vor înregistra intensificări ale vântului în cursul zilei. Ulterior, pe parcursul zile va mai slăbi în intensitate. Temperatura minimă înregistrată în București va fi cuprinsă între de 1 și 3 grade. Aceasta va fi ușor mai scăzută în zona periurbană.