Vreme închisă în Republica Moldova, temperaturile se păstrează în valorile obișnuite

Vreme închisă în Republica Moldova, temperaturile se păstrează în valorile obișnuite Vremea. Sursa foto: Arhiva EVZ

În Republica Moldova, temperaturile rămân la valori normale, pentru această perioadă, marți, 28 mai. Dar, meteorologii anunță că sunt șanse de ploaie în majoritatea regiunilor țării. Cerul va fi acoperit de nori pe tot parcursul zilei, maxima va ajunge la valorile de 18 - 21 de grade Celsius, iar minima înregistrată va fi de 14 grade.

Cer înnorat în Republica Moldova, pe tot parcursul zilei

La Briceni și Rîbnița, mercurul din termometre va urca până la 21 de grade Celsius, la Bălți se vor înregistra 20 de grade, la Chișinău și Cahul vor fi câte 19, iar la Ștefan-Vodă se vor consemna 19 grade.

Mâine, vremea se va schimba din punct de vedere termic, pentru că maximele sunt în creștere și ajung la 21 - 25 grade, după cum au informat specialiștii. Cerul rămâne înnorat în toată țara, cu excepția părții de sud-este, sunt șanse considerabile să apară precipitații.

Meteo

Meteo. Sursa foto: Pixabay

Azi, în România, în timpul zilei, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, în jurul valorii de 20 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Moldova și în sud în Dobrogea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot în aceste zone e posibil să apară și unele precipitații sporadice. Precipitațiile sub formă de ploaie vor fi mai însemnate cantitativ în zona montană, pe alocuri în Muntenia și izolat pe suprafețe mici în Transilvania.

Vântul va sufla slab, până la moderat, cu unele intensificări ce pot atinge între 45 și 60 km/h în conzele montane și în sud-estul țării. Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 17 și 27 grade, în timp ce cele minime se vor încadra între 6 și 16 grade.

În București, valorile termice vor fi ușor mia ridicate decât cele de ieri. Pe timpul nopții, valorile diurne vor fi mai scăzute decât cele din ziua precedentă. Vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei, dar pe timpul nopții va sufla slab până la moderat. Sunt șanse de precipitații sub formă de ploaie în proporție de 70%. Maxima zilei va atinge 21 grade, în timp ce minima va fi de 12 grade.