Volodimir Zelenski, acuzat că e mincinos. Maria Zaharova iese iar la atac

Volodimir Zelenski, acuzat că e mincinos. Maria Zaharova iese iar la atac Sursa foto: Volodimir Zelenski-Facebook

Volodimir Zelenski a fost făcut „mincinos” de Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus. Aceasta s-a arătat deranjată de declarațiile președintelui ucrainean cu privire la ruși ucişi în Ucraina.

Volodimir Zelenski a intrat iar în vizorul aprigei Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus. Aceasta îl contrazice pe liderul de la Kiev după anunțul făcut de acesta cu privire la ruşii morţi de la începutul invaziei.

Volodimir Zelenski, făcut „mincinos” de Maria Zaharova

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, minte când vorbeşte despre 31.000 de militari ucraineni ucişi în luptă în ultimii doi ani de război, a susţinut luni purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

 „Toţi cetăţenii Ucrainei înţeleg că Zelenski minte, în primul rând, toţi membrii forţelor sale armate înţeleg asta”, a scris Zaharova pe Telegram.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Volodimir Zelenski a scăzut de  „de mai multe ori” cifra reală a pierderilor ucrainene. Este pentru prima dată când partea ucraineană a furnizat o cifră concretă de morţi în propriile rânduri de la începerea invaziei ruse, la 24 februarie 2022.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoanăVolodimir Zelenski. Sursa foto: Facebook

Câţi ruşi ar fi murit în Ucraina de la începutul războiului

Preşedintele a prezentat şi o cifră pentru soldaţii ruşi ucişi în ostilităţi, care, conform spuselor sale, se ridică la 180.000. Mai exact, Volodimir Zelenski spune că 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei.

Președintele ucrainean a spus că nu va da numărul de răniți, deoarece asta ar ajuta planificarea militară a Rusiei. De obicei, oficialii ucraineni nu fac publice cifrele victimelor, iar alte estimări sunt mult mai mari. Zelenski a declarat duminică că a furnizat un număr actualizat de morți ca răspuns la cifrele umflate pe care Rusia le-a citat.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane

Volodimir Zelenski. Sursa foto: Facebook

„31.000 de soldați ucraineni au murit în acest război. Nu 300.000 sau 150.000, sau orice spun Putin și cercul său mincinos”, a subliniat Zelenski.

Încă o jumătate de milion de soldaţi ruşi au fost răniţi în lupte, a adăugat el, fără a preciza numărul de răniţi din partea ucraineană. Cel mai recent număr oficial de decese din partea rusă este de 5.937 şi a fost furnizat de Ministerul Apărării la 21 septembrie 2022, scrie BBC.