Evenimentul Zilei > Social > Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu au căzut la pace. Ce se întâmplă cu elevii
Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu au căzut la pace. Ce se întâmplă cu elevii

Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu au căzut la pace. Ce se întâmplă cu elevii

Elevii vor merge la școală până la instituirea carantinei, a declarat marți Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Marți, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că a stabilit cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului comun astfel încât elevii care în prezent merg la şcoală să poată să o facă şi în continuare până la instituirea carantinei.

„Am stabilit împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, şi îi mulţumesc, faptul că vom modifica ordinul de ministru comun, în aşa fel încât elevii vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul verde, galben şi mai ales roşu. Vom modifica în ordinul de ministru comun sintagma ”şcolile intră în online la pragul de 6 la mie” cu sintagma ”şcolile intră în online la intrarea în carantină”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

El a afirmat că se va lua în considerare, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să se reprogrameze, ”dacă va fi cazul”, examenele naţionale.

Sorin Cîmpeanu, despre examenul de Bacalaureat

„În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, am spus tot timpul că ne dorim ca el să se desfăşoare cu prezenţă fizică, el să se desfăşoare la datele planificate, pentru a asigura predictibilitatea, însă, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a subliniat ministrul Educaţiei.

CITEȘTE ȘI  Situație ilogică în București. O secție ATI în stare perfectă a fost închisă. Aparatura stă nefolosită

CITEȘTE ȘI Simularea examenului de bacalaureat continuă cu proba obligatorie a profilului

CITEȘTE ȘI Situație alarmantă. București a depășit un punct critic. Rata de infectare a depășit 6 la mie