Evenimentul Zilei > Social > Simularea examenului de bacalaureat continuă cu proba obligatorie a profilului
Simularea examenului de bacalaureat continuă cu proba obligatorie a profilului

Simularea examenului de bacalaureat continuă cu proba obligatorie a profilului

Simularea examenului naţional de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a continuă, marţi, cu proba obligatorie a profilului - proba E.c). Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe pe 29 martie, cu proba la Limba şi literatura română.

Simularea examenului naţional de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a continuă, marţi, cu proba obligatorie a profilului – proba E.c), relatează Agerpres .

În data de 24 martie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării

Pe 24 martie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d), iar pe 25 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe pe 29 martie, cu proba la Limba şi literatura română.

În data de 30 martie 2021 va avea loc simularea la Matematică

Pe 30 martie va avea loc simularea la disciplina Matematică, iar ziua următoare – proba la diciplina Limba şi literatura maternă.

Elevii din zonele carantinate se vor putea deplasa la unităţile de învăţământ la care învaţă din afara localităţii carantinate pentru a participa la simularea examenelor naţionale, potrivit unei adrese a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de bacalaureat, vă menţionăm faptul că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”, se arată în document.

78 de licee, aproximativ 5 % din numărul total național, nu vor susține simularea examenului de bacalaureat

În urmă cu câteva zile, ministrul Educației a precizat că în ceea ce privește elevii care nu vor putea participa la timp la simularea examenului de bacalaureat este vorba despre 78 de licee, din totalul de 1.576, în care nu se va putea susţine examenul de simulare pentru Bacalaureat. Potrivit declarațiilor lui Sorin Câmpeanu este vorba despre mai multe licee din județul Timiş, județul Braşov și Ilfov.

Încercând să contureze o apreciere privind gravitatea situației, ministrul Sorin Câmpeanu a mai spus: “Este vorba despre 5% din numărul de licee, circa 7.500 de elevi care nu vor putea susţine simularea deoarece se află în zone carantinate”.