Evenimentul Zilei > Social > Simularea pentru Bacalaureat 2021. Ce se întâmplă în localitățile carantinate
Simularea pentru Bacalaureat 2021. Ce se întâmplă în localitățile carantinate

Simularea pentru Bacalaureat 2021. Ce se întâmplă în localitățile carantinate

Luni începe simularea examenului naţional de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a cu proba la Limba şi literatura română - proba E.a). Aceasta va fi urmată, marţi, de simularea probei obligatorii a profilului - proba E.c).

Simularea pentru Bacalaureat 2021. Pe 24 martie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d), iar pe 25 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe pe 29 martie, cu proba la Limba şi literatura română.

Acestea vor avea loc în condiții de pandemie, respectându-se acolo unde este cazul, regulile de carantinare. Aproximativ 7.500 de elevi din întreaga ţară nu vor putea susţine acum simulările pentru examenul naţional de Bacalaureat, a declarat, duminică seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Este vorba despre 78 de licee, din totalul de 1.576 unde nu se vor susține simulările.

Pe 30 martie va avea loc simularea la matematică, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine, pe 31 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice. Ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase.

Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare. Conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Simulare cu prezență fizică

Simularea pentru Bacalaureat 2021. „Având în vedere recentele evoluţii epidemiologice, pentru a asigura pregătirea nediscriminatorie în vederea susţinerii examenelor naţionale, determinante pentru viitorul tinerilor, Ministerul Educaţiei completează Ordinul 3449/2021 privind organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2020-2021. Astfel, elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situaţie, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor şcolare”, declara ministrul.

Potrivit acestuia, pentru asigurarea protecţiei sanitare, unităţile de învăţământ vor putea decide, în funcţie de infrastructură, ca în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naţionale activitatea celorlalte clase să se desfăşoare online, indiferent de scenariul de organizare şi desfăşurare a cursurilor valabil în zilele respective.

Trebuie spus că în școlile aflate în localități în carantină, simulările de BAC 2021 pot fi reprogramate, dar nu mai târziu de 15 mai, scrie Agerpres.