Evenimentul Zilei > Politica > Vlad Voiculescu anunță suplimentarea paturilor ATI. Ce probleme grave mai sunt în sistem
Vlad Voiculescu anunță suplimentarea paturilor ATI. Ce probleme grave mai sunt în sistem

Vlad Voiculescu anunță suplimentarea paturilor ATI. Ce probleme grave mai sunt în sistem

Vlad Voiculescu anunță suplimentarea paturilor ATI cu încă 190, însă precizează că sistemul medical se confruntă cu o lipsă de cadre care să se ocupe de îngrijirea pacienților COVID-19.

Vlad Voiculescu anunță suplimentarea paturilor ATI.

Numărul paturilor de Terapie Intensivă destinate pacienților COVID va ajunge la aproape 1.600.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a declarat că numărul de paturi ATI vor fi suplimentate, în perioada următoare cu încă 190. El a precizat că 40 de locuri vor fi disponibile în Municipiul București.

Pe de altă parte, Vlad Voiculescu a precizat că dacă autoritățile pot dota spitalele cu paturi și echipamente, este o problemă cu resursa umană. De aceea, Vlad Voiculescu recomandă oamenilor să respecte restricțiile impuse de autorități.

„Am avut o teleconferință cu managerii spitalelor din țară. Vom pune la dispoziția spitalelor ventilatoare și alte echipamente. Vom extinde numărul de paturi ATI cu încă 190. Dintre acestea 40 de paturi vor fi disponibile în spitalele din București. De asemenea, vom avea în vedere și alte măsuri”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu anunță suplimentarea paturilor ATI

Potrivit spuselor Ministrului Sănătății, chiar dacă vor fi înființate 190 de paturi ATI suplimentare, există o problemă cu resursa umană. Este vorba despre cadrele medicale care se vor ocupa de tratarea și îngrijirea pacienților.

„Cu cele 190 de paturi suplimentare ne îndreptăm spre un total de 1.600 de paturi ATI. Dar avem limitări în ceea ce privește resursa umană. Personalul medical este oboist și are nevoie de o gură de aer. De aceea este nevoie să respectăm cu strictețe regulile și restricțiile impuse de autorități”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a mai spus că situația paturilor ATI este dinamică. De aceea, raportările se pot schimba, fie în cursul aceleiași zile, fie de la o zi la alta.

„Paturile de Terapie Intensivă nu au fost desființate. Nici un singur pat de Terapie Intensivă din această țară nu a fost desființat. Dar dacă într-un spital există un pat destinat pacienților COVID, iar un pacient COVID este operat,  va ocupa acest pat. Drept urmare nu va mai fi disponibil”, a spus Vlad Voiculescu.