Viktor Orban, lăudat de Rusia! Premierul maghiar este un „făcător de pace”. Medvedev: „A făcut un pas curajos într-o Europă fără voce”

Viktor Orban, lăudat de Rusia! Premierul maghiar este un „făcător de pace”. Medvedev: „A făcut un pas curajos într-o Europă fără voce” Vladimir Putin și Viktor Orban. Sursa foto: Arhiva EVZ

Vicepreședintele Consiliului de Securitate (CS) al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a numit refuzul premierului ungar Viktor Orban de a sprijini embargoul „un pas curajos pentru o Europă fără voce”. Prezentat drept „făcătorul de pace”, Viktor Orban a făcut un pas curajos, a refuzat să susțină embargoul energetic devastator pentru economia țării sale și sancțiunile nebunești împotriva personalităților religioase (Patriarhul Moscovei și alți ierarhi ortodocși)”, a spus Medvedev.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse a menționat că premierul Ungariei Viktor Orban a refuzat să sprijine „embargoul energetic distructiv pentru economia țării sale și sancțiunile nebunești împotriva personalităților religioase”

Mai mult, vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, a sugerat că „cei mai rezonabili lideri ai țărilor UE s-au săturat să stea în liniște împreună cu toată turma europeană sterilizată, care este dusă la sacrificare de către un cioban american”.

Joe Biden, făcut cioban de omul lui Putin

Adjunctul Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a catalogat refuzul premierului ungar Viktor Orban de a susține sancțiunile UE împotriva petrolului rusesc drept un „pas curajos într-o Europă fără voce”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Să vedem ce va face acest cioban. Și, bineînțeles, cum se va comporta acea parte din turmă care este gata să se sacrifice pentru viața bine hrănită a ciobanului. Prim-ministrul ungar Viktor Orban a făcut un pas curajos într-o Europă fără voce.

A refuzat să susțină embargoul în energie, care ar fi devastator pentru economia țării sale, și sanțiunile nebunești împotriva personalităților religioase, referindu-se la patriarhul Kiril, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat vineri Dmitri Medvedev.

Medvedev: Europa este gata să se sacrifice pentru bunăstarea ciobanului

Fostul președinte și premier rus a mai spus că „aparent, cei mai rezonabili lideri ai țărilor UE au obosit să mai meargă tăcuți către prăpastie, împreună cu restul turmei europene sterilizate, care este condusă spre abator de cibanul american. Să vedem ce va face acest cioban. Și, bineînțeles, cum se comporta restul turmei, care este gata să se sacrifice pentru bunăstarea lui”.

Viktor Orban a spus că Ungaria și Uniunea Europeană în ansamblu nu sunt pregătite să accepte propunerea Comisiei Europene de a introduce un embargo asupra importurilor de petrol din Federația Rusă ca sancțiuni anti-ruse. El a menționat că astfel de măsuri împotriva Moscovei necesită o modernizare majoră a infrastructurii alternative de aprovizionare, precum și o reorganizare completă a capacităților de rafinare a petrolului din Ungaria.

Efectul ar echivala cu o „bombă atomică”

Ungaria nu poate sprijini noul pachet de sancțiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei în forma sa actuală, inclusiv un embargo asupra importurilor de țiței rusești, a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orban la postul de radio de stat. Orban a spus că actuala propunere a Comisiei Europene ar echivala cu o „bombă atomică” aruncată asupra economiei maghiare, adăugând că Ungaria este pregătită să negocieze dacă vede o nouă propunere care să răspundă intereselor maghiare.

Premierul a adăugat că Ungaria este gata să negocieze o nouă propunere, dacă aceasta ar fi în acord cu interesele Ungariei. „Nu vreau să ne opunem UE, ci să cooperăm, dar acest lucru este posibil dacă (UE) ia în calcul și interesele noastre.”

Mai mult, Ungaria a anunţat că nu susține sancționarea patriarhului Kiril, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru că este o „chestiune de libertate religioasă”, scrie tass.ru.