Evenimentul Zilei > Politica > Viitorul raport de țară se anunță dezastruos. Europarlamentar PSD denunță dublul limbaj al guvernanților
Viitorul raport de țară se anunță dezastruos. Europarlamentar PSD denunță dublul limbaj al guvernanților

Viitorul raport de țară se anunță dezastruos. Europarlamentar PSD denunță dublul limbaj al guvernanților

Viitorul raport de țară elaborat de Comisia Europeană pentru România se anunță dezastruos din cauza dublului limbaj practicat de guvernanți la București și la Bruxelles.

Viitorul raport de țară elaborat de Comisia Europeană cu privire la situația din România se anunță dezastruos. Estimarea îi aparține europarlamentarului Victor Negrescu, vicepreședinte PSD. El îl indică drept responsabil, pentru aceasta, pe premierul Florin Cîțu. Potrivit spuselor sale, premierul ar fi spus una la Bruxelles și alta ar fi comunicat în țară.

Europarlamentarul dă ca exemplu situația bugetului național și a programului de guvernare ce se anunță unul de austeritate. Într-o postare pe Facebook, Victor Negrescu prezintă în șase puncte dublul limbaj pe care politicienii de la putere l-au folosit.

„La Bruxelles, au spus că nu vor tăia niciun ban. La București, că vor tăia salariile și pensile.

1. La Bruxelles, au spus că nu mai este actual planul național de redresare trimis de guvernul PNL. La București, ne spun că vor construi planul pornind de la prima formă respinsă de Comisia Europeană.

Un raport de țară dezastruos

2. La Bruxelles, au spus că vor face reforme și că nu vor tăia niciun ban. La București, ne-au transmis că vor tăia salariile și pensiile promise prin lege și vor promova un buget de austeritate

3. La Bruxelles, au spus că viitorul plan de redresare va corespunde strict cerințelor europene. La București, ne spun că au negociat, fără să spună că investițiile în infrastructură și în rețelele de gaz, ca formă de energie tranzitorie, erau introduse deja în ghidul prezentat de Comisia Europeană.

4. La Bruxelles, au prezentat un buget cu tăieri semnificative pe zona de sănătate și educație. La București, ne spun exact contrariu deși bugetul arată tăieri.

Diferențele de limbaj dintre Bruxelles și București

5. La Bruxelles, au spus că va fi aprobată imediat legislația specifică resurselor proprii. La București, solicită în conferință de presă intervenția șefilor PNL și USR de la Parlament, demonstrând că de fapt nu se vorbise nimic înainte să se asume acest lucru în discuțiile cu oficialii europeni.

6. La Bruxelles, au spus că este un buget de redresare. La București, bugetul indică doar o mică creștere pe zona de investiții, după ce, tot dreapta a făcut ca în anul 2020 nivelul de implementare a bugetelor investiționale să fie foarte redus”, a scris Victor Negrescu în postarea de pe Facebook.

Viitorul raport de țară se anunță dezastruos

În acest context, a concluzionat europarlamentarul, viitorul raport de țară al Comisiei Europene va fi dezastruos pentru România. Responsabilii europeni nu au agreat acest dublu limbaj

„Minciuna are picioare scurte. S-a văzut deja cu bugetul pe anul acesta. Prin prisma acestui dublu limbaj, raportul de țară elaborat de Comisia Europeană se anunță dezastruos”, a scris Victor Negrescu.