Evenimentul Zilei > Politica > Video. Previziunile lui Traian Băsescu: Când va ajunge Rusia, din nou, putere globală
Video. Previziunile lui Traian Băsescu: Când va ajunge Rusia, din nou, putere globală

Video. Previziunile lui Traian Băsescu: Când va ajunge Rusia, din nou, putere globală

Traian Băsescu a discutat în multe ocazii despre Rusia, chiar și în contextul actual, al războiului în Ucraina, fostul președinte a dat numeroase declarații pe această temă, afirmând că nu se aștepta ca Vladimir Putin să pună în aplicare obiectivul de a reface URSS-ul.

În cele două mandate pe care le-a dus până la capăt, între 2004 și 2014, Traian Băsescu a ieșit de multe ori din cadrul îngust ce i-a fost impus de funcția de președinte. De aceea a și fost, pe cât de detestat, de o mare parte a românilor, pe atât de apreciat de cealaltă parte.

Un alt subiect deseori abordat de fostul președinte a fost corupția, de altfel, ambele mandate ale sale au fost bazate pe afirmații anti-corupție. În urma cu doisprezece ani, Băsescu a făcut și o glumă despre eradicarea corupției, în timp ce se afla în platoul emisiunii OTV, la invitația lui Dan Diaconescu.

„Nu vreau să fie tratat cu răutate. Este doar un banc. Se duc Obama, Medvedev şi Băsescu la Dumnezeu. Primul, Obama: «Doamne-Dumnezeule, când iese America din criză?» Dumnezeu trimite îngeraşii în spate, calculează ei, vin după două minute, îi spun la ureche, Dumnezeu îi spune lui Obama: «Nu în mandatul tău!» Pleacă Obama amărât, vine Medvedev: «Doamne-Dumnezeule, când o să ajungă Federaţia Rusă să fie din nou putere globală şi superputere a lumii?» Dumnezeu trimite îngeraşii, se duc ei şi vin după două minute, îi spun lui Dumnezeu la ureche, iar Dumnezeu spune: «Nu în mandatul tău». Vine şi Băsescu: «Doamne-Dumnezeule, când o să reuşesc să scap ţara de corupţie?» Trimite Dumnezeu îngeraşii, se duc ei. Trece o jumătate de oră, trece o oră, trec două, trec trei, după cinci ore vin îngeraşii cu penele zburlite, îi spun lui Dumnezeu ceva la ureche şi Dumnezeu îi spune lui Băsescu: «Băsescule, nu în mandatul meu»”, a spus amuzat preşedintele.

La rândul său, moderatorul emisiunii i-a spus lui Băsescu o glumă care i-a stârnit amuzamentu șefului statului câteva minute în șir.

„Tu și Geoană pe o barcă și începe furtuna, taifunul, uraganul sau cum se numește în limbaj marin. Vaporul se scufundă. Întrebare: cine se salvează?”, a spus moderatorul emisiunii.

„În orice caz, eu aș avea mai multe șanse, pentru că știu să înot”, a răspuns Băsescu.

„Poporul român”, a venit replica moderatorului, care a stârnit un râs prelungit din partea lui Traian Băsescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: