Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > VIDEO. Ce-a făcut Valeriu Zgonea înainte să fie judecat dosarul în care e acuzat de trafic de influență
VIDEO

VIDEO. Ce-a făcut Valeriu Zgonea înainte să fie judecat dosarul în care e acuzat de trafic de influență

Vasile Zgonea, a avut ieri termen la Curtea de Apel, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Procurorii DNA au cerut pedeapsa maximă și l-au luat prin suprindere pe Valeriu Zgonea care pledează nevinovat și care, nu cu mult timp înainte de proces, era extrem de relaxat..

Reporterii EVZ l-au filmat pe fostul președinte al Camerei Deputaților, nu cu mult timp înainte de înfățișarea de la Curtea de Apel, plimbându-se relaxat alături de partenera sa de viață – cea pe care, dealtfel, a și invocat-o ieri, în timpul audierilor..

Valeriu Zgonea, însoțit de tânăra sa soție, au petrecut destul timp într-un mall din București, au mers lejer, âinându se de mână, pe holuri și-au intrat în câteva magazine. În imagni se vede că fostul șef al Camerei cumpărase deja niște articole de la un cunoscut magazin de ciorapi și că, o dată ajuns într-unul de cosmetice, studia cu grijă produsele, sfătuindu-se des cu soția. În cele din urmă, cei doi au ales câteva lucruri, Valeriu Zgonea a fost cel care a achitat cumpărăturile, apoi și-au continuat plimbarea ca doi oameni fără nicio grijă. Doar aceea de a se proteja de coronavirus, purtând amândoi măști negre, asortate la ținutele ”all black”.

Totuși, Zgonea pare că are de ce sa-și facă griji, dat fiind faptul că la termenul de ieri al procesului în care este acuzat de trafic de influență și în care a primit deja o condamnare de 3 ani cu executare în primă instanță, procurorii anticorupție au cerut majorarea pedepsei până spre limita maximă.

La fel ca până acum, Valeriu Zgonea s-a declarat nevinovat și a adus în fața judecătorilor argumente ,,,financiare și istorice.

Eu am vrut o altă țară, pentru asta am fost la revoluție. Numirile sunt făcute pe criterii politice. Asta nu este România în care să trăiască copiii mei. Mie mi se pare o șmecherie, nu o țară de drept. Partenera mea câștigă pe lună trei salarii ale mele de președinte al Camerei Deputaților”, a spus Zgonea în fața judecătorilor.

Cine este partenera lui Zgonea

Partenera de viața a lui Zgonea, cea despre care fostul șef al deputaților a spus că are venituri de trei ori mai mari ca salariul lui de președinte de Cameră, este Laura fostă Bumbu și fostă subalternă a lui Zgonea la cabinetul parlamentar.

Cei doi s-au căsătorit în 2015. Cununia a avut loc la Biserica Sf. Gheorghe Nou, iar petrecerea, la Palatul Snagov, în prezenţa a peste 300 de invitaţi. ”Vă doresc tuturor să simţiţi fericirea şi împlinirea pe care doar dragostea le poate aduce. Eu sunt norocos pentru că am întâlnit o persoană minunată, care m-a învăţat că în viaţă te poţi îndrăgosti de mai multe ori, dar cu adevărat poţi iubi o singură dată! Laura, îţi mulţumesc! Te iubesc!” spunea atunci Valeriu Zgonea.

Laura Zgonea lucrează, din anul 2020, la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Funcție importantă pentru fiica unui consiler județean

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor este acuzat de procurorii DNA în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când ocupa această funcţie, ar fi acceptat promisiunea făcută de un consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii într-o funcţie publică. El a oferit o functie importanta în statul român pentru Ionela Dobrica, al cărei tata era consilier județean PSD în Buzău.

Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la consilierul judeţean Dumitru Dobrică contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei.

În schimb, Dobrincă a fost numită preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu, iar apoi subsecretar de stat în acelaşi minister.   Procurorii au pus sechestru în acest dosar pe bunuri în valoare de 62.143 lei. Consilierul judeţean a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Blitz news
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: