Evenimentul Zilei > Justitie > Victor Pițurcă, probleme cu legea și înainte de 1989. De ce a stat închis în vremea regimului comunist fostul selecționer
Victor Pițurcă, probleme cu legea și înainte de 1989. De ce a stat închis în vremea regimului comunist fostul selecționer

Victor Pițurcă, probleme cu legea și înainte de 1989. De ce a stat închis în vremea regimului comunist fostul selecționer

Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a reținut, luni, pe Victor Pițurcă într-un dosar care privește achizițiile din timpul pandemiei, iar acestea se pare că nu sunt primele probleme cu legea pe care fostul selecționer le-a avut.

Victor Pițurcă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și în anul 2013, însă acesta a stat închis și pe vremea regimului comunist. Problemele acestuia au avut legătură în trecut cu fotbalul și cu jocurile de noroc.

Victor Pițurcă, închis pe vremea comunismului

Nu sunt primele probleme cu legea pe care Victor Pițurcă le are. El a fost pentru prima oară închis în anii 80, atunci când era un împătimit al jocurilor de noroc. Acestea erau însă interzise în acea perioadă.

Astfel, pentru că a câștigat o sumă mai mare de bani și pentru că a refuzat să o predea autorităților, fostul selecționer a fost nevoit să stea în închisoare două luni.

Un alt caz în care a fost implicat Victor Pițurcă a fost cel din 2002, când fostul selecționer a fost prins în timp ce trișa la un joc de poker într-un cazinou din București. S-a descoperit atunci că Pițurcă folosea o cameră ascunsă în pachetul de țigări și o cască prin care primea indicații despre cum să joace.

De asemenea, Pițurcă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și în anul 2013, în dosarul „Valiza”. Aceasta a fost acuzat atunci de mărturie mincinoasă în procesul la sfârșitul căruia Gigi Becali, patronul FCSB, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Becali a promis în acest caz 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal de la U Cluj, pentru ca aceștia să nu cedeze în fața rivalei CFR Cluj, potrivit sport.ro.

Fostul selecționer, reținut de procurorii anticorupție

Victor Pițurcă ar fi vizat de un dosar de corupție vizând achiziționarea de măști pentru spitale militare în timpul pandemiei de COVID-19. Alături de acesta a mai fost reținut și șeful Romarm, Gabriel Țuțu.

Victor Pițurcă a fost audiat la sediul DNA duminică seara, apoi a fost reținut pentru 24 de ore. Dosarul este cunoscut de opinia publică sub numele de „Măști pentru MApN”.