Evenimentul Zilei > Sport > Ce studii are Gigi Becali, de fapt. Puțini știau asta despre patronul FCSB
Ce studii are Gigi Becali, de fapt. Puțini știau asta despre patronul FCSB

Ce studii are Gigi Becali, de fapt. Puțini știau asta despre patronul FCSB

Puține persoane știu ce studii are Gigi Becali și ce sacrificii a fost nevoit să facă pentru sport. Mai mult, patronul FCSB a declarat că poate să dea oricând lecții procurorilor din România.

Gigi Becali este unul dintre cei mai bogați oameni din România, dar puțini știu ce studii are patronul FCSB. El a declarat și că poate să dea oricând lecții procurorilor din România. Afaceristul s-a născut în satul Zagna, din județul Brăila, la data de 25 iunie 1958. Cu toate astea, membrii familiei lui au fost deportați în Bărăgan, pe vremea comunismului.

Gigi Becali s-a îmbogățit după ce un împrumut de la Gică Hagi și după ce a făcut o afacere cu blugi, țigări și tutun din Turcia. Patronul FCSB a terminat liceul „Iuliu Maniu” din București și are un atestat de mecanic auto.

Gigi Becali s-a înscris la facultate în 2005, mai exact la Facultatea de Drept din cadrul Universității Ecologice, dar a renunțat după doi ani. Acesta nu avea timp de universitate și s-a axat pe sport, politică și afaceri.

Prima meserie a lui Gigi Becali

Inițial, el a lucrat ca lăcătuș-mecanic în cadrul ICCE, pe platforma din Băneasa, fiind meseria sa de bază. La Revoluția din ’89, acesta era paznic la vane și robineți din subsolul clădirii. Cu toate astea, Gigi Becali s-a ales și cu o moștenire mare din partea părinților. În 2004, acesta a preluat conducerea Partidului Noua Generație și a fost membru al Parlamentului European din 2009 până în 2012 și din 2012 până în 2013, atunci când a și fost condamnat la închisoare cu executare în Dosarul Terenurilor, potrivit Impact.

Gigi Becali, dezinteresat de actualul sezon din Conference League. De ce sacrifică echipa la acest turneu
sursa: arhivă EVZ

Omul de afaceri a preluat controlul clubului din Liga 1 pe 23 ianuarie 2003, când FCSB, Steaua la momentul respectiv, s-a transformat în societate pe acțiuni.

„Vreau să se știe din capul locului că eu nu urmăresc preluarea Stelei, așa cum o spun unii și altii. Eu am bani mulți și vreau să ajut Steaua, nu să obțin profit de pe urma ei. Voi împrumuta cu bani clubul atunci când nu sunt de-ajuns și-i voi recupera de la conducere fără să cer un leu în plus”, spunea Becali, în 2000.

Gigi Becali a obținut controlul total al clubului FCSB în 2003.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: