Evenimentul Zilei > Social > Victor Ciutacu: „Voi, eroii în halate albe, sunteți plătiți deloc rău pe praful ăsta”
Victor Ciutacu: „Voi, eroii în halate albe, sunteți plătiți deloc rău pe praful ăsta”

Victor Ciutacu: „Voi, eroii în halate albe, sunteți plătiți deloc rău pe praful ăsta”

Cunoscutul jurnalistul Victor Ciutacu i-a răspuns pe o rețea de socializare medicului Florin Chirculescu de la Spitalul Universitar de Urgență București, care a vorbit despre problemele din sistemul de sănătate. 

El a avut și o ieșire dură referitoare la medicii din Timișoara care trimit pacienții de la stat să se trateze la clinici private. Una dintre acestea este cea a medicului Virgil Musta, cel care a făcut în ultima perioadă mai multe afirmații controversate.

„Eu chiar cred în mizeria asta de virus”

„Fac din ce în ce mai multă carieră vorbele scrâșnite ale diverșilor doctori stresați (aplaudați zgomotos de tot soiul de prezentatori tv isterici, copleșiți de propriile mediocrități și cu bufeuri de femei postciclu) care propun diverse criterii de acces în spitalele de stat. Ba ăia care contestă existența carcalacului să fie opriți la poartă, ba să dea declarații în avans că refuză tratamentul, bă să-și prezinte înainte conturile de fb la control…

Dacă la sceleratul ăla politruc de la Timișoara, Oancea-nu-știu-cum, care-și trimite pacienții de la stat să se testeze pe bani la clinica PRIVATĂ a colegului Musta, care așteaptă „necredincioșii” cu lumânări, care e soldat credincios al urmașilor portocalii ai Brătienilor, mă aștept la orice, deci nu m-aș fi ostenit să răspund, o fac aici încurajat (era să scriu deranjat, dar deja-s tăbăcit) de o postare a doctorului Chirculescu. Om care știe că-l apreciez, căruia i-am apărat dreptul la liberă exprimare (ba chiar i-am oferit tribună) când îl hăituiau gerambașii regimului băsist și pe care, atât cât mă pricep eu la oameni, îl consider un meseriaș.

Așadar, Florine, cu iertare că întinez nobilele idealuri ale virusului ucigaș, nu ați vrea voi, doctorii revoluționari, să propuneți scutirea de la plata CASS a tuturor celor care nu cred în Covid ca-n Mântuitor? Și, eventual, să vă faceți niște spitale private, finanțate eminamente privat, unde să faceți ce reguli de acces la internare și tratamente vreți voi? Nu știu dacă nu cumva sună redundant, dar, conform legii (nu mai zic de jurăminte caduce), dreptul la sănătate e garantat. Iar voi, eroii în halate albe, sunteți plătiți, deloc rău pe praful ăsta, să vă ocupați de ceea ce scrie în fișa postului; indiferent dacă necredincioșii vă contestă au ba pe facebook edictele.

E inutil să mai precizez (și, totuși, o fac) că eu chiar cred în existența mizeriei ăsteia de virus. Port mască acolo unde scrie la lege (oricât ar fi ea de tâmpită) și plătesc lunar al dracului de mulți bani pentru funcționarea sistemului PUBLIC de sănătate.

P.S. Azi, voi, doctorii, sunteți – sună ironic, dar așa e – răsfățații sistemului. Și pare că ați uitat și când vă alergau cu procurorii, și când (extrem de recent și nu numai) închideau spitale, și când erați dați exemple de îmbuibați și nesimțitori la suferințele pacienților. Vestea proastă pe care v-o dau e că viața e rotundă”, a scris Victor Ciutacu, pe pagina sa de Facebook.