Evenimentul Zilei > Justitie > Victor Ciutacu susține că dosarele fraților Tate și al lui Victor Pițurcă sunt instrumentate electoral
Victor Ciutacu susține că dosarele fraților Tate și al lui Victor Pițurcă sunt instrumentate electoral

Victor Ciutacu susține că dosarele fraților Tate și al lui Victor Pițurcă sunt instrumentate electoral

Victor Ciutacu a vorbti despre dosarele în care sunt implicați frații Tate și cel în care este vizat fostul selecționer Victor Pițurcă, menționând că ambele au fost instrumentate cu scop electoral.

Potrivit jurnalistului, cele două dosare au scop electoral, pentru ca șefii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Crin Bologa, și șefa Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Oana Daniela Pâțu, să rămână în funcții.

Victor Ciutacu, despre dosarul frațiilor Tate și a lui Pițurcă

„Dacă n-am fost în stare să producem un Platini, măcar un Pițurcă în cătușe tot eram datori omenirii. Altfel, mi se pare fabulos cum șpaga din marele dosar de corupție se cifrează la fabuloasa sumă de 10.000 euro, două tranșe, în lei, pe cardul primitorului. Și că valoarea întregului contract e mai mică decât niște comisioane pe care le știe toată Șoseaua Nordului.

Plus că nici unul dintre apeviști care au șmenui hârtiile de necesitate nu e deranjat în anchetă. Altfel, ce să zic, succes domnului Bologa în campania electorală pentru un nou mandat la șefia DNA. Dacă tot veni vorba, aceleași urări și doamnei Pâțu de la DIICOT, să nu fie degeaba tot iureșul cu frații Tate”, a scris Ciutacu pe rețelele sociale, potrivit știripesurse.ro.

De asemenea, jurnalistul a mai declarat că, în cazul fostului selecționer, procurorii se folosesc de acesta pentru a îl aresta pe Ludovic Orban.

Victor Pițurcă a fost reţinut luni, 30 ianuarie 2023, de procurorii DNA într-un dosar privind achiziţia de produse medicale în pandemie.

Jurnalistul susține că Ludovic Orban este cel vizat de procurori

Victor Ciutacu a declarat că procurorii încearcă să-l convingă pe fostul selecționer să-l denunțe pe Ludovic Orban, premier la data comiterii faptelor menţionate în dosar.

„Pițurcă este foarte apropiat de Ludovic Orban, exact prim-ministrul de la momentul respectiv, care a dat starea de urgență.

Dacă mă întrebi pe mine, Pițurcă e fragezit ca să-l scrie pe Orban, mai ales în contextul în care lui Orban i-a mai apărut și o amantă care și-a adus aminte ce făcea ea la beție. Nu-mi spuneți mie că marele corupt al statului român e Victor Pițurcă, deși este vorba de o sumă mare.

Dar, repet, Victor Pițurcă va sta acolo, la răcoare, până va decide să-l dea pe Orban”, a mai spus jurnalistul.