Ce îl așteaptă pe Pițurcă. Victor Ciutacu: „Va sta la răcoare până va decide să-l dea pe Orban”

Ce îl așteaptă pe Pițurcă. Victor Ciutacu: „Va sta la răcoare până va decide să-l dea pe Orban” Victor Pițurcă. Sursa foto: arhiva EVZ

După ce Victor Pițurcă a fost reţinut într-un dosar privind achiziţia de produse medicale în pandemie, Victor Ciutacu a declarat că procurorii se folosesc de fostul selecționer pentru a îl aresta pe Ludovic Orban.

Victor Pițurcă a fost reţinut luni, 30 ianuarie 2023, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA) într-un dosar privind achiziţia de produse medicale în pandemie. La scurt timp, Victor Ciutacu a declarat că procurorii încearcă să-l convingă pe fostul selecționer să-l denunțe pe Ludovic Orban, premier la data comiterii faptelor menţionate în dosar.

„Nu știu dacă e doar începutul sau e doar o răfuială politică. În timp ce noi stăteam toți în casă și ne controla Vela cu poliția la ușă, băieții deștepți făceau munți de bani pe starea de urgență și aduceau măști neconforme. Doi la mână, Pițurcă este foarte apropiat de Ludovic Orban, exact prim-ministrul de la momentul respectiv, care a dat starea de urgență.

Dacă mă întrebi pe mine, Pițurcă e fragezit ca să-l scrie pe Orban, mai ales în contextul în care lui Orban i-a mai apărut și o amantă care și-a adus aminte ce făcea ea la beție. Nu-mi spuneți mie că marele corupt al statului român e Victor Pițurcă, deși este vorba de o sumă mare. Nu văd însă să-i întrebe nimeni de sănătate pe ăia cu zăcămintele petroliere, cu gazele naturale, cu compensările la energie și-așa mai departe.

Ne puteți urmări și pe Google News

E bine că se ajunge și la perioada stării de urgență, e bine că începe să întrebe lumea ce făceau demnitarii patriei la momentul respectiv, nasol este că e din nou nevoie de un moment politic, nu știu care e momentul politic de e vizat Orban, dar e nevoie de așa ceva ca să vedem în spate. Ce, lumea nu știe cum se aduceau măștile în starea de urgență? Lumea nu știe cum zburau avioanele la Istanbul? Apropo, pe Arafat l-a întrebat cineva de sănătate despre combinezoanele alea plătite în avans și nelivrate? Dar despre măști? Dar despre izolete? Că dacă tot e să-i ia pe ăștia, păi să-i ia pe toți, tăticu’.

Sursa: Arhiva EVZ

Iar ce făcea Ţuţu ăla la Romarm era de notorietatea notorietății, știa tot Bucureștiul ce afaceri se făceau la Romarm pe vremea respectivă. Apropo, știți cine era ministrul Apărării la vremea respectivă? Că titularul de contract era MApN. Domnul general Nicolae Ciucă. Deci hai să fim serioși, toată lumea a fost băgată, mai mult sau mai puțin, unii probabil că au acceptat, unii au și beneficiat, asta rămâne să ne arate vasnicii procurori ai DNA. Dar, repet, Victor Pițurcă va sta acolo, la răcoare, până va decide să-l dea pe Orban.”, a spus Victor Ciutacu, la România TV.

Ce pedeapsă rică Pițurcă

La rândul său, avocatul Bogdan Bărbuceanu a declarat că Victor Pițurcă riscă o pedeapsă maximă pentru fapta de trafic de influență. El consideră că cea mai mare problemă este că fapta a fost săvârșită în condiții de stare de urgență și că nu va scăpa prea ușor.

„Deoarece fapta s-ar fi săvârșit în circumstanțe agravante (n.r. starea de urgență din pandemie), se mai poate adăuga, la pedeapsa maximă de șapte ani, încă un spor de până la doi ani. Discutăm de un maxim de nouă ani în cazul reținerii circumstanţelor agravante.

Dacă fapta este săvârșită profitând de o stare de urgență, cum a fost în cazul pandemiei, este o circumstanță agravantă prevăzută de Articolul 77, litera G, Cod Penal, ceea ce prevede posibilitatea majorării pedepsei cu până la doi ani. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă există probe și e găsit vinovat“, a spus avocatul Bogdan Bărbuceanu.

Astăzi, Victor Pițurcă a fost plasat sub control judiciar.