Evenimentul Zilei > Justitie > Alexandru Pițurcă, reținut pentru 24 de ore de DNA. Victor Pițurcă, plasat sub control judiciar: „O să aflați curând despre ce e vorba”
Alexandru Pițurcă, reținut pentru 24 de ore de DNA. Victor Pițurcă, plasat sub control judiciar: „O să aflați curând despre ce e vorba”

Alexandru Pițurcă, reținut pentru 24 de ore de DNA. Victor Pițurcă, plasat sub control judiciar: „O să aflați curând despre ce e vorba”

Alexandru Pițurcă a fost audiat mai multe ore la DNA, apoi a fost reținut pentru 24 de ore. Tatăl său, Victor Pițurcă, a fost plasat sub control judiciar de către procurori, în dosarul măștilor neconforme care ar fi fost livrate de firma lui Alexandru Pițurcă către spitalele Ministerului Apărării.

Update 5: Procurorii DNA au emis, în jurul orei 14:00, o ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Alexandru Pițurcă. Informația a fost confirmată de fostul selecționer al naționalei la ieșirea din sediul DNA.

Prin semne, Pițurcă ar fi dat de înțeles jurnaliștilor că a fost la sediul Romarm o singură dată.

Update 4: Victor Pițurcă a ajuns din nou la sediul DNA, însă nu a vrut să facă niciun fel de declarații. Întrebat despre acuzațiile care i se aduc, fostul selecționer a spus doar „veți vedea”.

Fiul său, Alexandru Pițurcă, se află de dimineață la sediul DNA, pentru audieri în același dosar.

Update 3: În cursul zilei de marți, Victor Pițurcă este așteptat din nou la sediul DNA, în jurul orei 14:00, pentru noi audieri. Potrivit surselor, fostul selecționer al naționalei nu a colaborat cu anchetatorii și nu le-a oferit acestora niciun fel de informație.

Șeful Romarm, Gabriel Țuțu, a fost și el audiat marți. La fel ca și în cazul fostului antrenor, nici pentru acesta procurorii Anticorupție nu au cerut arestul preventiv.

Update 2: Procurorii DNA nu au cerut mandat de arestare preventivă pentru Victor Pițurcă, acesta fiind pus sub control judiciar. Fostul selecționer a fost dus din nou în arest, însă în jurul orei 10:30 va expira ordonanța de reținere pentru 24 de ore, iar acesta va fi liber. Fostul antrenor a fost pus sub control judiciar.

„Nu am nicio treabă cu această afacere. O să aflați în curând”, a precizat Pițurcă la ieșirea din arest.

Update 1: La sediul DNA a fost adus și șeful Romarm, Gabriel Țuțu, pentru a fi audiat în dosarul măștilor neconforme. Pe numele acestuia a fost emis, luni, un mandat de reținere pentru 24 de ore, la fel ca și în cazul lui Victor Pițurcă.


Știrea inițială: Victor Pițurcă a fost reținut luni de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în dosarul privind achiziția de măști de protecție, acțiune derulată în perioada pandemiei de Covid-19. După ce a fost audiat, fostul selecționer a fost reținut pentru 24 de ore, iar în această dimineață a fost adus pentru noi declarații. Un judecător va decide dacă Victor Pițurcă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

În același dosar a fost arestat ieri și directorul Romarm. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, trafic de influență şi fals intelectual. Victor Pițurcă este suspectat de comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a suspecților:

1. ȚUȚU GABRIEL, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

– trafic de influență în formă continuată,

– fals intelectual;

2. Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență”, se arată în comunicatul DNA.

Fosta soție a lui Alex Pițurcă îi este alături

Alex Pițurcă, fiul fostului selecționez, este și el implicat în dosar. Marți dimineață a sosit și el la sediu DNA.

Luni, Cristina Ich a fost întrebată despre implicarea lui Alex Pițurcă, fostul ei soț, în dosarul achiziției de măști. Ea a evitat să comenteze problemele prin care trace acum fiul fostului selecționer și tatăl acestuia, însă susține că le va fi alături, rămânând în relații bune după divorț.

„Nu am nimic de comentat despre lucruri de genul ăsta (n.r. afacerile fostului său partener de viață, Alex Pițurcă). Sunt cu copilul la munte. Mă întorc în țară și nu știu nimic. Nu sunt în măsură să comentez.

Eu sunt alături de Alex, îl iubesc și… nu există! Îi sunt alături orice ar fi, indiferent ce ar păți.

Când ai un copil cu cineva nu poți să fii certat. Rămâi în relații bune. Eu cu Alex nu suntem certați și nu ne vom certa niciodată”, a spus Cristina Ich, citată de Fanatik.