Evenimentul Zilei > Monden > Cristina Ich, prima reacție în cazul anchetei care vizează familia Pițurcă: Îi sunt alături orice ar fi
Cristina Ich, prima reacție în cazul anchetei care vizează familia Pițurcă: Îi sunt alături orice ar fi

Cristina Ich, prima reacție în cazul anchetei care vizează familia Pițurcă: Îi sunt alături orice ar fi

Fosta parteneră a lui Alex Pițurcă a făcut primele declarații în cazul anchetei care îl vizează pe fostul selecționer și pe fiul acestuia. Victor Pițurcă a fost reținut luni de DNA.

Fostul selecționer, Victor Pițurcă a fost reținut de DNA într-un dosar care vizează două contracte suspecte ce vizau producția de măști de protecție în timpul pandemiei de coronavirus. Acestea au fost încheiate între o asociere de firme (una dintre ele deținută de familia Pițurcă) și Ministerul Apărării.

Îi va fi alături

Fosta parteneră a lui Alex Pițurcă a făcut primele declarații în acest caz. „Nu am nimic de comentat despre lucruri de genul ăsta ( n.red. afacerile fostului său partener de viață). Sunt cu copilul la munte. Nu sunt în măsură să comentez”, a spus Cristina Ich.

Alex Pițurcă și Cristina Ich nu mai sunt împreună, dar au rămas în relații bune de dragul fiului lor. Ea spune că această anchetă nu va schimba cu nimic relația pe care o are cu fiului lui Victor Pițurcă.

„Eu sunt alături de Alex, îl iubesc. Îi sunt alături orice ar fi, indiferent ce ar păți. Când ai un copil cu cineva nu poți să fii certat. Rămâi în relații bune. Eu cu Alex nu suntem certați și nu ne vom certa niciodată“, a mai spus Cristina Ich, potrivit fanatik.ro. 

Acuzațiile DNA

Victor Pițurcă și șeful Romarm Gabriel Țuțu au fost reținuți luni de DNA într-un dosar care vizează două contracte încheiate între o asociere de firme și Ministerul Apărării. Potrivit procurorilor, ar fi fost cumpărate mai multe utililaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

„Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).

Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului), se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: