Inspectoratului de Poliţie al judeţului Gorj a deschis o anchetă internă, după ce o localnică din satul Măceșu a declarat că, de Crăciun, a găsit un glonț în porc. Femeia susține că în momentul în care a tăiat porcul de Crăciun, a găsit, aproape de șira spinării, un glonț.

„Toți au rămas uimiți. Soțul meu l-a luat și s-a dus cu el la Poliție, Poliția a zis că nu este de-al lor, deci din pistoalele lor, cu toate că avem un vecin aici polițist, și a zis că este din unitatea militară, că au trageri, în poligon, la Cărbunești. Și soțul meu a zis că se duce acolo și zice «nu vă duceți, că ne ducem noi și vedem despre ce este vorba». Nu s-a mai întâmplat nimic!”, a declarat femeia din satul Măceșu, care aparține de orașul Târgu-Cărbunești.

Luni, un tânăr de 22 de ani, din comuna Aninoasa, a fost lovit în cap de un glonț în momentul în care a coborât dintr-un autoturism, în satul Măceșu. El a fost dus de urgență la Clinica de Neurochirurgie din Craiova, starea sta fiind stabilă.

Locul unde a fost nimerit tânărul este la câțiva kilometri de Poligonul Târgu-Cărbuneşti. Aici au executat luni trageri peste 100 de jandarmi din Gorj, cu pistolul mitralieră de calibrul 7,62 mm, la care distanța maximă de zbor a glonțului este de 3.000 de metri.

În urma producerii incidentului, tragerile planificate în acest poligon au fost sistate.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN), care administrează poligonul, susțineau că Primăria Târgu-Cărbunești are obligația să anunțe cetățenii atunci când au loc trageri.

„Punem afișe în momentul când sunt trageri. Sunt în stațiile de autobuz, în mai multe zone, și la Măceșu. Este un caz nefericit, care s-a întâmplat, am înțeles, în localitate. Așa ceva e clar că nu trebuie să se întâmple. Probabil că e o greșeală de organizare a lor, a jandarmilor. Omul acela nu a intrat în zona respectivă, am înțeles că era în sat. Atunci ce facem? Închidem satul? E singurul poligon autorizat din Gorj. E un caz nefericit. E clar că e o greșeală undeva. Sunt cazuri nefericite probabil, bănuiesc că porcul era acasă, nu era pe câmp. Cazuri care nu ne dorim să se întâmple. Se vor face cercetări să se vadă ce s-a întâmplat”, a declarat Cosmin Brujan, viceprimarul orașului Târgu-Cărbunești, scrie digi24.ro.