Evenimentul Zilei > International > Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, s-a vaccinat în direct la TV. Mesajul acesteia către americani. Video
Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, s-a vaccinat în direct la TV. Mesajul acesteia către americani. Video

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, s-a vaccinat în direct la TV. Mesajul acesteia către americani. Video

Viitoarea vicepreşedintă a Statelor Unite, Kamala Harris, a fost vaccinată contra Covid-19, marţi, la Washington, ocazie cu care a lansat un apel americanilor.

Democrata Kamala Harris a primit prima din cele două doze ale vaccinului Moderna, la Medical Center din Washington, D.C., de la asistenta medicală Patricia Cummings. Pe tonul relaxat și direct care o caracterizează, politiciana a făcut un apel către toţi americanii să se imunizeze.

„Este vorba de salvarea de vieți”

“Vreau să încurajez pe toată lumea să se vaccineze. Este relativ nedureros. Se face rapid. Este sigur”, a declarat Kamala Harris imediat după ce i s-a administrat vaccinul, moment transmis în direct de mai multe posturi TV.

 

„Astăzi mi-a fost administrat vaccinul COVID-19. Sunt incredibil de recunoscătoare tuturor celor care lucrează în linia întâi, lucrătorii din sănătate, oamenii de știință și cercetătorii care au făcut posibil acest moment. Când va fi momentul să faceți vaccinul, să îl faceți. Este vorba de salvarea de vieți. Am încredere în ştiinţă şi cei care au creat şi aprobat acest vaccin sunt oameni de ştiinţă”, a scris pe pagina sa de Twitter politiciana democrată, care va fi al 49-lea vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii.

Vicepreşedinta aleasă a SUA şi soţul ei, Doug Emhoff, s-au vaccinat marţi împotriva COVID-19, transmit agențiile de presă internaționale. Kamala Harris a devenit a doua personalitate americană dintr-o minoritate etnică care primeşte doza de vaccin COVID-19, după medicul militar general Jerome Adams, la 18 decembrie.

Joe Biden: Să porți mască este o datorie patriotică

Marți, președintele ales Joe Biden a ținut un discurs americanilor, în care le-a vorbit despre importanța vaccinării, lansând un mesaj plin de optimism către națiune, preluat și de Kamala Harris pe contul său de Facebook.

„La finalul unui an foarte dificil, rămân optimist cu privire la viitor. Sper să revenim la o viață normală în următoarea perioadă. Văd la orizont multe oportunități pentru noi (…) Am cerut americanilor să poarte mască încă din primele zile ale administrației mele. Nu este o declarație politică, ci o datorie patriotică”.

Preşedintele a fost vaccinat în data de 22 decembrie, în Delaware. În cazul său, vaccinul administrat a fost Pfizer-BioNTech. Joe Biden şi Kamala Harris îşi vor prelua mandatele la data de 20 ianuarie 2021.