Evenimentul Zilei > International > Joe Biden sau Donald Trump. De cine au ascultat americanii de Crăciun
Joe Biden sau Donald Trump. De cine au ascultat americanii de Crăciun

Joe Biden sau Donald Trump. De cine au ascultat americanii de Crăciun

Președintele ales al SUA, împreună cu soția sa, Jill, au trimis un mesaj de Crăciun în care vorbesc despre „un an foarte dificil” și despre necazurile generate de pendemie. La rândul său, și Donald Trump, președintele în exercițiu, a transmis un mesaj.

„Mulți dintre compatrioții noștri se străduiesc să găsească de lucru, se zbat literalmente să pună ceva pe masă, să-și plătească chiria sau ipoteca”, a spus președintele ales. „Multe familii se confruntă cu primul lor Crăciun după ce au pierdut o persoană dragă. Și eu și Joe știm ce înseamnă această durere”, a adăugat viitoarea Primă Doamnă.

Mesajul lor sumbru pentru americani a contrastat cu cel difuzat de președintele în exercițiu, Donald Trump și de Prima Doamnă, Melania, în ajunul Crăciunului, care a zugrăvit o imagine mai luminoasă, datorită vaccinului împotriva Covid-19.

„Livrăm milioane de doze dintr-un vaccin sigur și eficient care va pune capăt curând acestei teribile pandemii și va salva milioane și milioane de vieți. Suntem recunoscători tuturor oamenilor de știință, cercetătorilor, lucrătorilor din producție și membrilor serviciilor care au lucrat neobosit pentru a face posibilă această descoperire ”, a spus președintele, scrie Daily Mail.

„Este cu adevărat un miracol de Crăciun”, a adăugat el.

Joe Biden a petrecut Crăciunul acasă, la Wilmington, în statul Delaware, în timp ce Trump s-a dus la reședința sa din Mar-a-Lago, în Palm Beach, Florida.

În zilele premergătoare sărbătorilor, Biden le-a cerut americanilor să nu călătorească.

Președintele ales nu a traversat nici măcar statul Delaware – cum a făcut de Ziua Recunoștinței – pentru a-și petrece vacanța la casa sa din Rehoboth Beach.

„Avem de obicei 20-25 de invitați pentru cina de Crăciun, dar nu anul acesta”, a spus Joe Biden în mesajul său de Crăciun de vineri. „Ne va fi dor de familia noastră, dar asta trebuie să facem pentru a ne menține familia în siguranță”.

„Sperăm că veți lua în considerare eliminarea călătoriilor și a mărimii reuniunilor de familie în acest an”, a adăugat președintele ales.

Jill Biden a subliniat: „Sărbătorim separat, dar nu singuri”. „Chiar dacă sărbătorile noastre sunt reduse, știm că nu vor fi pentru totdeauna așa  și vor veni în curând zile mai fericite”, a mai spus ea.

Echipa de tranziție a postat pe Twitter o fotografie în care apar ca vedete cei doi câini ai familiei Biden, Champ și Major, alături de un brad frumos împodobit.

 

Foto: Facebook