Evenimentul Zilei > International > I-a mulțumit public lui Donald Trump după grațierea primită și a acuzat instituțiile de forță ale lui Obama
I-a mulțumit public lui Donald Trump după grațierea primită și a acuzat instituțiile de forță ale lui Obama

I-a mulțumit public lui Donald Trump după grațierea primită și a acuzat instituțiile de forță ale lui Obama

George Papadopoulos i-a transmis un mesaj public lui Donald Trump, după ce a fost grațiat și reabilitat de președintele SUA.

George Papadopoulos, unul dintre oamenii de bază care au făcut parte din campania prezidențială a lui Donald Trump, în anul 2016, a fost grația de președintele Statelor Unite ale Americii, aflat pe final de mandat. El fusese acuzat că a oferit informații false Biroului Federal de Investigații (FBI) în ancheta ce viza amestecul Rusiei în alegerile în care Trump câștigase mandatul de președinte și efectuase 12 zile de închisoare.

A acuzat agențiile de informații ale lui Obama

Liderul de la Casa Albă a mai grațiat alte 29 de persoane, miercuri, printre care fostul său manager de campanie, Paul Manafort, și Roger Stone, vehicul său prieten. Și ei fuseseră condamnați în ancheta condusă de Robert Mueller. Imediat după a a primit grațierea, George Papadopoulos a apărut la televiziunea Fox News și i-a mulțumit lui Donald Trump pentru gestul făcut.

„Aș dori să-mi exprim din inimă recunoștința pentru că președintele a fost generos și mi-a acordat grațierea în pragul Crăciunului. Este un gest care nu va putea fi uitat niciodată”, a afirmat Papadopoulos. Apoi, el a trecut la ofensivă și a acuzat că a fost ținta agențiilor de informații ale lui Barack Obama, care „stabiliseră diverse capcane” în care să cadă și George, dar alți apropiați ai lui Trump care făceau parte din stafful de campanie.

Recunoscuse că i-a mințit pe agenții FBI

„Avem nevoie de răspunsuri pentru a vedea cum a început totul”, a precizat Papadopoulos. Fostul asistent de campanie face parte dintre oamenii care au beneficiat de grațierile care au stârnit mari controverse. El recunoscuse în 2017 că i-a mințit pe agenții FBI, atunci când afirmase că nu a avut contacte cu persoane importante ce stabiliseră legături cu oficiali din Rusia.

După ce a stat 12 zile după gratii, George Papadopoulos a fost eliberat sub supraveghere pentru o perioadă de 12 luni. „Am făcut o greșeală pentru că am mințit”, spunea americanul în fațajudecătorului, conform dailymail.co.uk.