Secretele unui infractor român aflat pe lista Most Wanted a FBI. Dezvăluiri în premieră

Secretele unui infractor român aflat pe lista Most Wanted a FBI. Dezvăluiri în premieră Sursa: Arhiva EVZ

Poliția Română a anunțat capturarea unuia dintre cei mai căutați infractori din SUA. Aflat pe lista Most Wanted a FBI, românul se umpluse de bani și stătea, liniștit, în orașul natal

După ce Poliția Română a anunțat au prins un infractor urmărit de FBI, evz.ro a aflat detalii în premieră.

Astfel, surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că bărbatul pe care polițiștii români l-au capturat, duminică, în orașul Reghin, județul Mureș este Doru Marian Maris.

Așa cum reise de pe datele oficiale publicate de FBI, Doru Marian Maris era pus pe lista Most Wanted, adică cei mai căutați infractori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialii americani au precizat că măsura a fost luată pentru presupusa sa implicare într-un grup infracțional care a „plantat” dispozitive de acces la diverse bancomate și terminale de plată din Atlanta, mai precis skimming.

Alături de el, pe lista celor mai căutați infratori din SUA se afla și Nelu Onica.

Atlanta este capitala și cel mai populat oraș al statului american Georgia, respectiv centrul urban al celei de-a noua aglomerări urbane din Statele Unite ale Americii.

Au furat bani din toată America

Grupul din care făcea parte unul dintre cei mai căutați infractori din SUA ar fi responsabil de furtul a peste 1,2 milioane de dolari.

Victimele grupării din care făcea parte românul Doru Marian Maris sunt din multe zone ale SUA.

Operațiunile de extragere a banilor cu ajutorul cardurilor clonate au fost înregistrate, de exemplu, în Jacksonville - Florida, Atlanta – Georgia, New Orleans- Louisiana, New York, Memphis – Tennessee, Charlotte -Carolina de Nord și Mobile - Alabama.

Curtea Districtuală a Statelor Unite pentru Districtul Mijlociu din Florida a emis, pe 20 august 2020, un mandat federal de arestare pentru Maris, după ce acesta a fost acuzat de conspirație pentru comiterea fraudei.

Departamentul de Justiție al SUA, mai exact Procuratura din Districtul Mijlociu din Florida, a transmis că mai mulți membrii au fot arestați pentru fraude încare foloseau Skimming la ATM, adică dispozitive de acces la diverse bancomate și terminale de plată.

Printre cei puși sub acuzare în acest caz se numără Adrian Kiraly, zis „Bighi”, Andrei Andrei, zis „Tony”, Bogdan Ardei, Nelu Onica, Vergiu Corneliu Galbenu , zis „Cornel”, Ovidiu Meczak, zis „Ovi”, Nedal Al-Khomos, Ovidiu Gabriel Musteață și Doru Maris.

 

Rechizitoriu: Ce pedeapse riscă infractorii români

 

Potrivit rechizitoriului, în perioada martie 2019 - iunie 2020, inculpații au sustras de la victime informații despre cardurile de debit / credit și plasând skimmers pe bancomate.

După ce au eliminat skimmers-urile, inculpații au descărcat numerele de cont furate și numerele PIN și au recodificat acele date pe carduri goale, creând astfel carduri de debit sau de credit contrafăcute sau neautorizate.

Membrii grupării au instalat dispozitive de skimming și / sau au efectuat aceste operațiuni de „retragere” în Florida, Louisiana, Georgia, Mississippi și New York.

Pentru faptele lor, membrii grupării riscă pedepse de șapte ani și șase luni de închisoare.

Cum l-a prins Poliția Română

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș au pus în executare un mandat de aducere, emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Mureș, pe numele unui bărbat, de 42 de ani, din Reghin.

Acțiunea a avut loc duminică, 25 octombrie a.c.

Poliția Română transmite că autoritățile judiciare din S.U.A. au formulat o cerere de asistență cu privire la cel în cauză.

În fapt, acesta este bănuit că, în perioada 2019 și până în prezent, împreună cu alte persoane, ar fi instalat dispozitive de acces la diverse bancomate și terminale de plată.

Aceștia ar fi colectat numere de conturi și informații de cont, iar, ulterior, ar fi efectuat mai multe retrageri de numerar din conturile victimelor.

Pentru administrarea probatoriului, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureș, au efectuat o percheziție domiciliară la persoana bănuită de comiterea faptelor.

Cel în cauză a fost prezentat instanței, iar aceasta a emis un mandat de arestare provizorie față de bărbat, în vederea extrădării.

De altfel, Curtea de Apel Târgu Mureș a decis, pe 25 octombrie:

„Solutia pe scurt: În baza art. 12 din Tratatul de extrădare dintre România şi Statele Unite ale Americii, semnat la Bucureşti la 10 septembrie 2007, ratificat de România prin Legea nr. 111/2008, şi art. 44 alin. 1 şi 8 din Legea nr. 302/2004 republicată, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, admite propunerea procurorului de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Tg.-Mureş şi dispune arestarea provizorie în vederea extrădării a persoanei urmărite M D M (cu dp) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de astăzi, 25 octombrie 2020, până la data de 23 noiembrie 2020 inclusiv. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 25 octombrie 2020, ora 12:05”.